ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nikola Hrženjak – Čarobni svijet

29.05.2014.

Otvorenje izložbe održati će se u prostoru galerije Scheier u Čakovcu, u petak 30. svibnja 2014. godine s početkom u 18 sati. Izložba će biti postavljena u dva navrata zbog gužve s terminima. Prvi će biti samo do 1. lipnja, a idući kroz mjesec dana, o čemu ćemo obavijestiti javnost.

Nikola Hrženjak - Čarobni svijet
 
Nešto o autoru i izložbi:
Izložba podvodnih fotografija autora Nikole Hrženjaka “Čarobni svijet” u organizaciji Fotokluba Čakovec. Izložba predstavlja izbor najzanimljivijih radova nastalih u dubinama Jadranskog i Crvenog mora.

Nikola Hrženjak fotografijama bilježi raznolikost života koji se može naći u tajanstvenim morskim dubinama. Raznobojna i raznolika bića, prekrasni sprudovi te neizbježni tragovi i ostaci ljudske civilizacije motivi su njegovih fotografija. Očaran ljepotama podmorja nije se ograničio samo na Jadran, već je zaronio i zabilježio ljepote dubina Crvenog mora. Osim ronjenja u morima Nikola Hrženjak je prvi ronilac koji je zaronio i zabilježio podvodni svijet međimurskog jezera okovanog ledom.
Podvodnom fotografijom nastoji hrvatskoj javnosti skrenuti pozornost na ljepote podmorja Jadrana, promicati ekologiju, očuvanje mora, rijeka i jezera te pozvati na društvenu odgovornost pri korištenju tih resursa. Nikola Hrženjak, ing. multimedije, rođen je 1978. godine u Čakovcu. Kombinacija strasti za ronjenjem, extremnim sportovima i fotografiranjem, navela ga je da se 2002. godine započne baviti podvodnom fotografijom kako bi sa drugima podijelio ljepotu viđenu ispod površine mora. Ubrzo mu fotografiranje „za vlastiti gušt“ više nije bilo dovoljno te se kao član RK Roniti se mora odlučio okušati na vrlo zahtjevnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji. Do sada se natjecao na više državnih i međunarodnih natjecanja u podvodnoj fotografiji na kojima je osvojio nekoliko medalja.

No comments yet.