ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nikola Franjić – Cadre 20

07.06.2016.

U Omladinskom Centru Novi Travnik, u četvrtak 9. lipnja s početkom u 19:00 sati biti će otvorena izložba fotografija ‘Cadre 20’. Riječ je o prvoj samostalnoj autorskoj izložbi mladog fotografa Nikole Franjića iz Novog Travnika.

Nikola Franjić - Cadre 20
 
Tematski raznorodan fotografski opus predstavlja se s dvadeset fotografija nastalih tijekom putovanja po Bosni i Hercegovini te inozemstvu. Različiti prikazi urbanog i ruralnog u kojima do izražaja dolazi svakodnevica kao neizostavan dio socijalne tematike, posljedica su autorovih istraživanja i eksperimentiranja. Fotografije su nastale slučajno i spontano kao plod ljubavi prema umjetnosti lišene komercijalne svrhovitosti.

Nikola Franjić rođen je 12. prosinca 1992. godine u Travniku. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Travniku. Prva fotografska iskustva potječu iz obiteljske fotografske radnje gdje je provodio slobodne trenutke pomažući ocu. Na Pučkom otvorenom učilištu Algebra u Splitu 2012. godine specijalizirao je digitalnu fotografiju i obradu te grafički dizajn i crtanje.

Velimir Bugarin

No comments yet.