ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nepoznato o poznatome

10.04.2014.

U sklopu programa 12. festivala znanosti 11. travnja od 12h (podne) u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, možete pogledati izložbu fotografija iz svijeta prirodoslovlja ‘Nepoznato o poznatome’.

Nepoznato o poznatome
 
Organizatori izložbe su Kristian Nakić, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, smjer biologije i kemije, te Mia Ožić, dipl. ing. kemije.

Izložba će biti otvorena i u subotu 12. travnja cijeli dan do 22h.

Izložba znanstvene fotografije “Nepoznato o poznatome” predstavlja vam zanimljive i neobične prizore koji svakodnevno utječu na naš život oplemenjujući ga i čineći ga ugodnim te prije svega i ostvarivim. Svijet oko nas prezentiran je iz malo drugačijeg kuta i udaljenosti, čime vam se nastoji pomnije približiti način na koji određena prirodna zakonitost funkcionira. Fizika, kemija i biologija nisu znanosti rezervirane samo za ljude u bijelim kutama. Tiču se sviju nas, te im je primarna zadaća na što zorniji način upotpuniti znanje o nama i svijetu u kojem jesmo. Ovom skromnom izložbom cilj je prikazati kako naizgled dosadne i uobičajene stvari i pojave imaju uistinu zapanjujuću i interesantnu pozadinu. Usudite se osjetiti vlastiti svijet ispod površine, jer ondje se tek nalaze čudnovati prizori.

No comments yet.