ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Neda Rački i Zvonko Radičanin – Na sončni strani Alp

23.11.2015.

U srijedu, 25. studenog 2015. u 19 sati otvara se u prostorijama Slovenskog doma u Zagrebu (Masarykova 13) izložba fotografija Nede Rački i Zvonka Radičanina pod nazivom „Na sončni strani Alp“.

Neda Rački i Zvonko Radičanin - Na sončni strani Alp
 
Neda Rački i Zvonko Radičanin, članovi Fotokluba Zagreb, predstavljaju se s 30 fotografija snimljenih u Sloveniji. Ljubitelji fotografije i planina, svoja putovanja često usmjere prema Sloveniji kao krajnjem cilju. Izbor fotografija je potpuri iz različitih mjesta i s alpskih vrhova, a motivi su drugačiji od očekivanih razglednica ili prepoznatljivih slovenskih vizura. Svaki kutak ima svoju priču, svaki je korak novo iskustvo, a zabilježeni prizori su neponovljivi. Slovenija se može doživjeti na bezbroj načina i svatko će već na prvi pogled osjetiti da se nalazi u pitomoj, slikovitoj, uređenoj i nadasve, srdačnoj zemlji. Vođeni vlastitim interesom i intimnim doživljajem pojedinih mjesta, ovom izložbom pokazuju proživljene trenutke na sončni strani Alp.

Neda Rački i Zvonko Radičanin - Na sončni strani Alp Neda Rački i Zvonko Radičanin - Na sončni strani Alp Neda Rački i Zvonko Radičanin - Na sončni strani Alp Neda Rački i Zvonko Radičanin - Na sončni strani Alp

 
Neda Rački, EFIAP/gold
Fotografijom se aktivno bavi od 2007. godine od kada s uspjehom sudjeluje na nacio¬nalnim i međunarodnim natječajima i salonima u više od 50 zemalja svijeta. Za svoje fotografije osvojila je 93 nagrade i 2 Grand Prix-a. Dobitnica je nacionalne godišnje nagrade za fotografiju „Tošo Dabac“ za 2013. godinu. Uz šest samostalnih izložbi u Zagrebu i Rijeci, sudjeluje i na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Iako se koristi digitalnim fotoaparatom, svoje fotografsko promišljanje temelji na klasičnoj crno bijeloj fotografiji. Nakon početnog traženja u fotografskom izričaju, vrlo brzo se iskristalizirao interes za crno bijelu uličnu fotografiju, a kao odmak od svakodnevnog života i ulične fotografije svoj objektiv okreće planinama i planinskim pejzažima.

Zvonko Radičanin, EFIAP/gold
Aktivno sudjeluje na nacionalnim i međunarodnim natječajima i salonima od 2009. godine. Potvrdu o vrijednosti svojih fotografija dobio je od onih koji žiriraju na međunarodnim izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a stekavši počasno zvanje EFIAP/gold. Njegove fotografije izlagane su na salonima u preko pedeset zemalja svijeta, dobitnik je pedesetak nagrada i priznanja. Imao je četiri samostalne izložbe. Fotografijom bilježi vlastito viđenje stvarnosti, svoju subjektivnu stvarnost koja će učiniti fotografiju zanimljivom. Fotografijom želi zabilježiti svakodnevne prizore koji su kompozicijski čisti, često minimalistički jednostavni, a omiljeni motivi i način rada su ulična crno bijela fotografija.

No comments yet.