ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Neda Rački i Vesna Špoljar – Vatromet boja

03.05.2012.

Neda Rački i Vesna Špoljar, članice Foto kluba Zagreb i Udruge Fotogard predstavit će se u Galeriji Ravnice, Hegedušićeva 20, izložbom fotografija pod nazivom ‘Vatromet boja’. Kao što to govori sam naziv izložbe, radi se isključivo o fotografijama u boji. Neda Rački izložit će kolekciju fotografija ‘Krovovi’, a Vesna Špoljar fotografije pejzaža i gradskih motiva. Izložba je realizirana na poziv slikara Andreja Baše, koji će se u istom prostoru predstaviti izložbom ulja na platnu pod nazivom ‘Sjećanja’. Izložbe se otvaraju 8. svibnja u 16.30, a uz domjenak biti će izveden i prigodan gazbeni program. Izložbe ostaju otvorene do 5. lipnja.

Neda Rački i Vesna Špoljar - Vatromet boja

 

Andrej Baša završio je Građansku školu Rokov perivoj, kod prof. Vjere Lalin, a član je likovne udruge Angelico, čija je voditeljica prof. Koraljka Kovač. Imao je šest samostalnih izložbi. Obično slika pejzaže, portrete i aktove.

Vesna Špoljar članica je Foto kluba Zagreb, CroArt foto kluba i udruge Fotogard. Dugo se bavi fotografijom ali intenzivnije zadnjih pet godina. Sudjeluje u aktivnostima klubova, klupskim izložbama i natječajima fotografije u Hrvatskoj i u inozemstvu.
Do sada je imala dvije samostalne izložbe, u veljači prošle godine u Zagrebu i u srpnju prošle godine u Provansi u Francuskoj, a sudjelovala je na oko 50 skupnih izložbi. Upravo priprema novu samostalnu izložbu. Osvojila je niz nagrada i priznanja. Osim svojim fotografijama i na drugi način želi dati svoj doprinos promicanju fotografije kao umjetnosti te se bavi organiziranjem skupnih i samostalnih izložbi priznatih hrvatskih umjetnika fotografa

Neda Rački, AFIAP – fotografija joj je dugogodišnji hobi, a posljednjih nekoliko godina aktivno sudjeluje na nacionalnim i međunarodnim natječajima i salonima bilo kao izlagač ili član žirija. Sudjelovala je na dvadesetak izložbi u Hrvatskoj i preko sedamdeset izložbi u 40 zemalja na svim kontinentima. Osvojila je brojne nagrade i priznanja. Prošle je godine imala prvu samostalnu izložbu u Zagrebu, a za lipanj ove godine priprema samostalnu izložbu u Rijeci. Članica je Foto kluba Zagreb i udruge Fotogard.
Kolekcija ‘Krovovi’ izložena je na XIth Festival of Photographic Art u Francuskoj, a u Hrvatskoj je osvojila prvo mjesto na 8. Salonu hrvatske međuklupske umjetničke fotografije u Rijeci te drugu nagradu na Podravskom salonu 2010. u Đurđevcu.

No comments yet.