ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Natječajna izložba fotografija Okoliš i ja

15.04.2013.

Natječajna izložba fotografija Okoliš i ja u organizaciji ekološke udruge “Sunce” i Fotokluba Split moći će se pogledati od sutra navečer 16. travnja 2013. u Galeriji fotografije Fotokluba Split, do 30. travnja 2013.

Natječajna izložba fotografija Okoliš i ja
 

Natječaj je organiziran s ciljem povezivanja čitave zajednice oko okolišnih problema, podizanja ekološke svijesti građana kao presudne u uspostavi ravnoteže čovjeka i njegova okoliša te povećanja motivacije i osobne odgovornosti za okoliš. Želja je bila istražiti i dokumentirati stanje okoliša u Gradu Splitu, razinu kulture urbanog življenja, te potaknuti razvoj dokumentarne fotografije kao suvremenog sredstva komunikacije.

Svečanost povodom izložbe, uz uručenje nagrada i pohvala pobjednicima i prigodni domjenak biti će održana za Dan planete zemlje u ponedjeljak 22. travnja u 19h.

Ukratko o natječaju i žiriranju:

Na natječaj Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Fotokluba Split bilo je prijavljeno 346 fotografija od 70 autora iz Splita, ali i drugih krajeva Hrvatske.
Žiri u sastavu Stipe Božić, slavni alpinist, snimatelj i putopisac, Feđa Klarić, fotoreporter, te Patricija Granić, voditeljica Zelenog telefona Udruge Sunce za izložbu je izabrao 46 fotografija od 34 autora. Najboljim fotografijama i autorima podijeljene su tri nagrade za fotografiju i tri pohvale.

1. Nagrada Antonella Radanović: A šta sad?
2. Nagrada Josip Bepo Bota: Splitski diptih
3. Nagrada Jelena Popić: Droga ubija

Pohvala za fotografiju Roko Zorić: Botanički vrt
Pohvala za fotografiju Jelena Rogošić: Cemex
Pohvala za seriju fotografija Andrea Lovrić

Prvonagrađena;
Antonella Radanović, 17-godišnja je učenica iz Splita. Po prvi puta sudjeluje u na nekom foto-natječaju u (su)organizaciji Fotokluba Split.
Fotografija je nastala ispred kuće, kvart Neslanovac.
Kako je istakla ‘Kad sam čula za natječaj sestra i ja obratile smo pažnju na stanje ispred kuće i prije nego što smo to odlučile počistiti fotografirala sam sestru s namjerom da drugima pošaljemo poruku kako bi trebalo malo više pazit na naš okoliš i da bi mogli u potpunosti uživati u njemu…’

Autori koji sudjeluju na izložbi: Davorin Aničić, Marija Barkiđija, Josip Bepo Bota, Velimir Bešić, Damir Borčić, Zora Čapitović, Ivan Galić, Čedo Gorjanc, Paola Jukić, Marko Jukić, Jelena Katavić, Duje Klarić, Bernard Kotlar, Goran Leš, Andrea Lovrić, Maja Marasović, Matko Mijić, Leonora Miliša. Marija Nazlić, Josip Ostojić, Ivan Peša, Luka Popadić, Jelena Popić, Marija Pralija, Maja Prgomet, Antonella Radanović, Gojko Radić, Jelena Rogošić, Sead Sašivarević, Pavel Savičević, Tomislav Šafunđić, Tina Štambuk, Vedran Tebaldi, Roko Zorić

No comments yet.