ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Rovinj Photodays 2012 – natječaj za najbolje fotografije

27.02.2012.

Godišnji natječaj koji se raspisuje u sklopu festivala otvoren je za prijave od 25. veljače do 16. travnja, u nekoliko službenih kategorija, a svi sudionici apliciraju prema utvrđenom protokolu i pravilniku naznačenom na službenim web stranicama.

Rovinj Photodays 2011 - natječaj za najbolje fotografije

Natječaj je otvoren za autore iz RH. Svake godine na natječaj pristigne nekoliko tisuća fotografija, a o najuspješnijima odlučuje stručni ocjenjivacki sud, sastavljen od petero predstavnika struke.

Predsjednik ovogodišnjeg međunarodnog žirija je prošlogodišnji pobjednik kategorije Umjetnički koncept, uspješni mladi fotograf s njujorškom adresom, Hrvoje Slovenc.

Dvostupanjskim procesom odlučivanja, biraju se finalisti i pobjednici natječaja, čije će fotografije biti prikazane u sklopu putujućih izložbi, te uvrštene u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt. Pobjednicima natječaja pripada i novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn, službena statua Kadar, a pobjednik kategorije Umjetnički koncept, bit će predstavljen samostalnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt, u rujnu, u Zgrebu.

Proglašenje nominiranih autora (po tri finalista u svakoj kategoriji) održat će se u svibnju službenom press konferencijom, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Namjera organizatora festivala i natječaja koji se svake godine raspisuje u sklopu projekta Rovinj Photodays, jest osigurati sudionicima platformu za promidžbu fotografija i rada te mogućnost adekvatnog medijskog plasmana, kao i suradnje s predstavnicima galerija i umjetničkih institucija koji sudjeluju u organizacijskom i savjetodavnom odboru festivala.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u ožujku, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadrzaja, održat će se od 1. lipnja u Rovinju.

No comments yet.