ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

NASA već godinama prikriva važne detalje?

17.07.2012.

Svaki put kada NASA objavi nove fotografije, brojni ljudi diljem svijeta prime se analize materijala i proučavaju svaki detalj. Posebno ako se radi o fotografijama s Marsa.No, postoje sumnje da NASA namjerno prikriva detalje koji bi mogli sugerirati razne stvari, kao što su primjerice postojanje vegetacije ili drugih oblika života na Marsu.

Kako bi to postigli, navodno se služe filterom za slike koji jednostavno prekrije cijelu fotografiju malom ‘izmaglicom’ pa se tako svi detalji stope s općim dojmom slike, a cijela scena postane manje impresivnom. Oni koji vjeruju u takvu zavjeru smatraju da postoje brojni razlozi zbog kojih bi NASA to učinila, a jedan od njih je svakako čuvanje američkih interesa.

Na navodno nefiltriranim fotografijama Marsa tako se vide mnoge boje koje bi mogle ukazivati na razna bogatstva kao što su izvori minerala pa čak možda i jednostavni oblici života. Filtriranjem slika NASA se navodno bavi već godinama pa tako ‘izmaglicom’ prekriva i fotografije na kojima nema nikakvih iznimnih detalja, tek kako bi bili dosljedni u očuvanju (krive) palete boja i predodžbe o nebeskim tijelima.

Usporedbu navodno filtrirane i nefiltrirane fotografije možete pogledati na gornjoj fotografiji pa prosudite ima li ova teorija kakvih temelja u stvarnosti. Za veću rezoluciju, kliknite na fotografiju.

No comments yet.