ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Napuštene zgrade – razmjena estetike između Berlina i Rijeke

14.06.2013.

Od 18. do 28. lipnja, u prostoru Molekule u Rijeci, otvara se izložba fotografija ‘Napuštene zgrade – razmjena estetike između Berlina i Rijeke’.

Napuštene zgrade – razmjena estetike između Berlina i Rijeke
 
Izložba je proizašla iz fotografske ekspedicije u okviru koje je osam mladih fotografa iz Rijeke i Berlina početkom svibnja istraživalo napuštene zgrade u Rijeci, koje stoje kao svjedoci društvenih promjena prepuštene zaboravu: Industrijski kompleks Rikard Benčić, Tvornica papira Hartera, Teatro Fenice, noćni klub ‘Opera’, Vodovodna ulica, bazen na Školjiću te mlinovi na Rječini.

Kako fotografi iz Berlina vide napuštene zgrade kroz svoje objektive? Kako ih pak vide njihovi riječki kolege? – samo su neka od pitanja na koja ova izložba nudi odgovore.

U izložbi sudjeluju: Mario Pućić, Marin Mešter, Marina Jončić, Stephan Bögel, Sibylle Hössler, Ivan Vranjić, Elena Capra i Jakob Ganslmeier. Kustosica: Lea Čeč

Program izložbe:

18. lipnja, 20 sati – Otvorenje izložbe, razgovor s fotografima i kustosicom Leom Čeč

20. lipnja, 18 sati – Projekcija filma ‘Rikard Benčić, naprimjer’ u produkciji MMSU u Rijeci
Šećerana – tvornica duhana – tvornica motora – muzej? Ovo je priča o najstarijem riječkom industrijskom kompleksu koji bi uskoro trebao postati novo sjedište Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

26. lipnja, 19 sati – Razgovor s riječkim autorom Velidom Đekićem
‘Volite li Rijeku?’ Želite li znati više o njenoj intrigantnoj povijesti? Velid Đekić, stručnjak za riječka pitanja, odvest će nas na put kroz vrijeme i otkriti nam što se nekad krilo iza zidova napuštenih zgrada.

28. lipnja, 18 sati – Zatvaranje izložbe uz swing glazbu (do 20h)

No comments yet.