ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nagrađene fotografije u 2015.

08.02.2016.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija članova Fotokluba Zagreb pod nazivom ‘Nagrađene fotografije u 2015.’ koje će se održati 9. veljače 2016. u 19:30 u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III.

Nagrađene fotografije u 2015.
 

U 2015. godini članovi Fotokluba Zagreb bili su izuzetno aktivni i uspješni na natječajima i salonima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Statistika pokazuje da je čak 45 autora (dvostruko više nego prethodne godine) za svoje fotografije osvojilo ukupno 175 nagrada. Među nagrađenima posebno treba istaknuti najnagrađivanijeg autora, Miljenka Marottija EFIAP/p, koji je osvojio 41 nagradu, od čega čak 40 na salonima diljem svijeta. Autor najnagrađivanije fotografije je Božo Marijančić EFIAP, čija je fotografija „Cat in the Ilica Street“ nagrađena na šest različitih salona, sve u Indiji. Za izložbu su odabrane fotografije od 30 autora koje su na natječajima osvojile jedno od prva tri mjesta.

Sagledana u cjelini, izložba odražava svu raznolikost promišljanja fotografije kao vizualnog izričaja. Autori, ovisno o svojem afinitetu i senzibilitetu, biraju različite motive, aranžiraju situacije, igraju se bojama, svjetlom i sjenama, portretiraju, bilježe i dokumentiraju objektivom svakodnevicu ili kroz vlastitu kreativnost stvaraju nove nadrealne svjetove. Izložene fotografije nisu tek prolazna prisutnost članova kluba na domaćoj i inozemnoj fotografskoj sceni, one time što su nagrađene, ostaju trajno zapisane i zapamćene u povijesti svakog natječaja i salona, ali i u povijesti Fotokluba Zagreb.

Neda Rački, EFIAP/g

Katalog izložbe možete pogledati na linku: http://www.fotogard.com/KatalogNajnagradjivanije2015.pdf.

No comments yet.