ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nađa Berberović – Horse whisperer

13.06.2014.

Moja inspiracija, kao i obično, leži u mitologiji i ljepoti žene i prirode. Ovaj put sam bila inspirirana boginjom Eponom, grčko-rimskom zaštitnicom konja, koja je idealno utjelovljenje slobode, te divlje ljepote neobuzdane prirode.


 
Photoshoot je održan u jahaćem klubu Pegasos u Sarajevu, a model na slici, Ena Taslaman, je i sama veliki zaljubljenik u konje i jahanje. Za dizajn haljine zadužena je Ljiljana Šaković Mujan a za cvijeće na haljini Cvijetak Zanovijetak. Sponzor snimanja je butik Metaphysika iz Sarajeva i vlasnica Adnana Handžić. Ovom prilikom bih voljela da zahvalim cijelom Pegasos timu i naročito Tanji Đozo, bez čijeg strpljenja i podrške ovo snimanje ne bi bilo moguće.

Fotografije su minimalno photoshopirane i uglavnom je rađena kolor korekcija u Lightroomu. Od opreme sam koristila Canon Eos Mark II te Canon i Tamron macro objektive.

Nađa Berberović

Radove ove mlade sarajevske umjetnice možete pratiti na njenom facebook profilu ili na njenoj službenoj stranici http://www.nadjaberberovic.com.

No comments yet.