ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Mladen Fliss – Gore i more

21.09.2015.

Udruga Fijaker poziva na otvorenje izložbe fotografija Mladena Flissa u izložbenom prostoru Caffe bara LP, Račkoga 11. Otvorenje je 25. rujna u 19 sati.

Mladen Fliss - Gore i more
 

Mladen Fliss:
Rođen sam u Zagrebu gdje sam završio gimnaziju i diplomirao na Prirodoslovno-matemetičkom fakultetu, na odsjeku fizika-geofizika. Kao strastvenom planinaru i ljubitelju prirode fotoaparat mi je bio pratilac na izletima još od gimnazijskih dana. Stoga i većinu motiva za fotografije nalazim upravo u prirodi. Uz zelene visova čest sam posjetilac i plavih oranica Jadrana pa ovom izložbom pokušavam sintetizirati doživljaje u oba ta okruženja. Tijekom cijelog ‘fotografskog života’ želja mi je bila imati vlastiti kolor laboratorij a ta želja mi se je ostvarila dolaskom digitalne fotografije.

Mladen Fliss - Gore i more Mladen Fliss - Gore i more Mladen Fliss - Gore i more Mladen Fliss - Gore i more

 

Polazeći od činjenice da oko i fotoaparat ne funkcioniraju jednako, nemam ograde prema kasnijoj doradi fotografija. Kako mi je cilj prikazati prizore kakvim sam ih doživio, često ću nakon snimanja popraviti svjetline i kontrast, a možda i neke druge parametre. Software fotoaparata obrađuje uhvaćenu svjetlost u nekom prosjeku, a to često nije ono što sam zapravo ja osobno i vidio. Na fotografijama ove izložbe rađene su intervencije na kadriranju i popravkama svjetlina, kontrasta i oštrine ali nije primjenjivana nikakva obrada u smislu montaže. Svi ‘efekti’ nastali su tijekom eksponiranja u samom fotoaparatu.

No comments yet.