ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Miljenko Vojta – Suvremenici

13.06.2012.

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe fotografija pod nazivom Suvremenici autora Miljenka Vojte, koje će se održati u petak, 15. lipnja 2012. u 19.00 sati, u galeriji Caffe bara LP, Račkoga 11, u Zagrebu. Izložba je postavljena 5. lipnja i bit će otvorena do 4. srpnja 2012.

Miljenko Vojta - Suvremenici

Kada sam nakon tri i pol desetljeća profesionalnog novinarskog rada, tijekom kojeg je fotografija sve vrijeme zauzimala vrlo drago i važno mjesto u mojem životu i poslu, dobio prigodu postaviti svoju prvu samostalnu izložbu u meni vrlo simpatičnoj, već kultnoj zagrebačkoj galerijici Caffe LP, ostao sam pomalo zatečen. Što činiti? Što snimiti? Na koju temu? A onda sam ipak odlučio vratiti se daleko, u davno prohujala vremena mladosti. Zaronio sam u veliku, gotovo zaboravljenu kutiju od cipela, prepunu c/b negativa srednjeg formata, koje sam tijekom druge polovine 70-tih prošlog stoljeća snimio dvookom Yasicom Mat 124 G. Iz stare kutije, kao nekim čudom, zaustavljeni u vremenu, izmiljeli su posve nepretenciozno snimljeni likovi mojih suvremenika, tadašnjih prijatelja i znanaca, od kojih mnoge nisam susreo već mnoge godine, a neki od njih, na žalost, više i nisu među nama.
Miljenko Vojta

Miljenko Vojta rođen je u Zagrebu, 3. prosinca 1954. Diplomirao studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Permanentno se stručno usavršavao u Zemlji i inozemstvu. Niz godina surađivao u nastavi Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Interuniverzitetskog centru u Dubrovniku. Novinarstvom i novinskom fotografijom bavi se profesionalno od 1976. Radio i surađivao u svojstvu novinara, izvjestitelja, dopisnika, novinskog fotografa, urednika, izvršnog urednika i kolumnista u više od pedeset domaćih i stranih novina, magazina, časopisa i publikacija, u kojima je, uz napise i reportaže objavio i više tisuća fotografija. Redoviti je član Hrvatskog novinarskog društva te zagrebačkog Cro Art Photo Cluba. Nostelj je državnog odličja Reda Danice hrvatske, s likom Katarine Zrinske. Živi i radi u Zagrebu.

Miljenko Vojta - Suvremenici - Marija Braut Miljenko Vojta - Suvremenici - Rade Šerbedžija Miljenko Vojta - Suvremenici - Vida Jerman Miljenko Vojta - Suvremenici - Milko Valent
Miljenko Vojta - Suvremenici - Zvonko Zidarić Miljenko Vojta - Suvremenici - Nano Prša Miljenko Vojta - Suvremenici - Gordan Pičuljan Miljenko Vojta - Suvremenici - Maja Lončarić

Organizator: Vesna Špoljar za zagrebačku Udrugu FIJAKER – Tisak fotografija : FOTO BADROV, Gajeva 25, Zagreb

No comments yet.