ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Miljenko Vojta – Suvremenici Plus

18.07.2012.

Pozivamo vas na svečano otvorenje samostalne izložbe fotografija pod nazivom Suvremenici Plus autora Miljenka Vojte, koje će se održati u četvrtak, 19. srpnja 2012. u 19.00 sati, u galeriji Kuće Piva, Gorjanska 22, u Zagrebu. Izložba će biti otvorena do 13. rujna 2012.

Miljenko Vojta - Suvremenici

Već broj predstavljenih fotografija, njih 16, bilo je već prikazano na mojoj samostalnoj izložbi pod nazivom SUVREMENICI, održanoj od 5. lipnja do 4. srpnja ove godine u galerijskom prostoru Caffe bar LP, Franje Račkoga 11, u Zagrebu, Za potrebe aktualne izložbe postav je dopunjen s još četiri do sada neporkazane fotografije. Shodno tome, dopunjen je i naziv izložbe.
Svi prikazani portreti mojih tadašnjih prijatelja i znanaca, od kojih mnoge nisam susreo već puno godina, a neki od njih, na žalost, više i nisu među nama, snimljeni su u razdoblji od sredine kolovoza 1976. do sredine kolovoza 1979. godine dvookim fotoaparatom srednjeg formata Yashica Mat 124G.

Miljenko Vojta

Miljenko Vojta rođen je u Zagrebu, 3. prosinca 1954. Diplomirao studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Permanentno se stručno usavršavao u Zemlji i inozemstvu. Niz godina surađivao u nastavi Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Interuniverzitetskog centru u Dubrovniku. Novinarstvom i novinskom fotografijom bavi se profesionalno od 1976. Radio i surađivao u svojstvu novinara, izvjestitelja, dopisnika, novinskog fotografa, urednika, izvršnog urednika i kolumnista u više od pedeset domaćih i stranih novina, magazina, časopisa i publikacija, u kojima je, uz napise i reportaže objavio i više tisuća fotografija. Redoviti je član Hrvatskog novinarskog društva te zagrebačkog Cro Art Photo Cluba. Nostelj je državnog odličja Reda Danice hrvatske, s likom Katarine Zrinske. Živi i radi u Zagrebu.

Miljenko Vojta - Suvremenici - Marija Braut Miljenko Vojta - Suvremenici - Rade Šerbedžija Miljenko Vojta - Suvremenici - Vida Jerman Miljenko Vojta - Suvremenici - Milko Valent
Miljenko Vojta - Suvremenici - Zvonko Zidarić Miljenko Vojta - Suvremenici - Nano Prša Miljenko Vojta - Suvremenici - Gordan Pičuljan Miljenko Vojta - Suvremenici - Maja Lončarić

Skeniranje negativa, daljnja elektronička obrada, tisak i opremanje fotografija: FOTO BADROV, Gajeva 25, Zagreb

No comments yet.