ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Miljenko Marotti – Run for life

27.09.2011.

U utorak 27. rujna, u 19,30 sati, u Fotoklubu Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb, otvorenje je izložbe fotografija ‘Run for life’ autora Miljenka Marottija.
.
Miljenko Marotti - Run for life
.
Na ovoj nam izložbi Miljenko Marotti predstavlja jedinstvenu seriju fotografija kojom dokumentira Camargue bull game (Igru s bikovima). U selima Provanse oko Arlesa i u samom Arles-u u poznatom rimskom amfiteatru iz 50-te godine prije Krista, obnovljenom 1825, svake se godine održavaju igre s bikovima izuzetno popularne u Provansi. Mladići “razeteurs” obučeni u bijelo nastoje skinuti traku privezanu za bikove rogove. Suci ocjenjuju učinak svakog mladića koji se zbraja i na kraju u finalu određuje pobjednik. Pobjednik dobiva novčanu nagradu, ali i ono što je puno važnije: lokalnu slavu. U ovoj igri za razliku od koride bikovi ne stradaju jer sudionici nemaju nikakvo oružje. Mladići se hrabro suočavaju s bikovima u utrci za vlastiti život jer se često moraju spašavati skokom na ogradu izvan arene od jurećeg bika. Glavni junaci su bikovi od kojih najpoznatiji, zvan Goya, ima statue podignute u okolnim selima.
.
Miljenko Marotti član je Fotokluba Zagreb od 2002. godine. Nositelj je FIAP-ovih titula: AFIAP i EFIAP od kojih je potonju zaslužio u svibnju ove godine. U periodu od 2002. do danas 200 fotografija mu je primljeno čak 480 puta na različitim međunarodnim natjecanjima pod pokroviteljstvom FIAP-a. Od toga je 18 fotografija dobilo 23 prestižne nagrade.
.

No comments yet.