ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Miljenko Marotti – EFIAP/bron​ca

25.02.2013.

U utorak, 26. veljače 2013. u 19.30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, otvorenje je izložbe fotografa Miljenka Marottija, dobitnika fotografskog zvanja “EFIAP/bronca” od strane Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost (FIAP).

Miljenko Marotti - EFIAP/bron​ca
 
Prof.dr.sc. Miljenko Marotti fotografijom se bavi od studentskih dana. Od 2002. godine aktivni je izlagač, a članom Fotokluba Zagreb postaje 2003. godine. Za uspjehe postignute u izlagačkom djelovanju 2009. godine dodijeljeno mu je zvanje Artist FIAP, Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost. Već 2010. godine dodijeljeno mu je zvanje EFIAP (Excellence FIAP) Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost, a iste godine dobiva Nagradu Tošo Dabac i zvanje kandidata majstora fotografije Fotokluba Zagreb.

Godine 2011. dodijeljeno mu je zvanje Majstora fotografije Hrvatskog fotosaveza drugog reda (MFHFS II), a 2012. godine i zvanje EFIAP/bronca Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost. Da bi dobio ovo priznanje morao je nakon datuma dodjeljivanja zvanja EFIAP imati barem 25 različitih radova koji su morali biti prihvaćeni najmanje 75 puta, a uz to je morao osvojiti i 3 nagrade u 3 različite zemlje.

Ne treba se čuditi ovakvom nizu uspjeha budući da prof.dr.sc. Miljenko Marotti u razdoblju, od 2002. do danas ima 340 fotografija primljenih 750 puta na 310 međunarodnih izložbi pod pokroviteljstvom FIAP-a. Pri tome je osvojio 24 razne međunarodne nagrade i priznanja.

Fotografije su mu skupljene u raznovrsne cikluse, njih preko 30, od kojih svaki predstava jedinstvenu i cjelovitu priču. Neke od ciklusa predstavio je i na samostalnim fotografskim izložbama, njih ukupno 15 koliko ih je održao do danas. Sudjelovao je i na velikom broju kolektivnih izložbi u organizaciji Fotokluba Zagreba, na kojima je predstavljao klub u zemlji i inozemstvu.

Živi i radi u Zagrebu, redovni je profesor na Katedri za radiologiju pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj je Odjela za abdominalnu i torakalnu dijagnostiku u KBC “Sestre Milosrdnice” u Zagrebu. Aktivno sudjeluje u radu Fotokluba Zagreb u kojem je obnašao niz funkcija, a trenutno je zadužen za komunikacija kluba s FIAP-om, a ujedno je i član je upravnog odbora.

Izložba je otvorena do 11. ožujka 2013. godine.

No comments yet.