ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015.

16.10.2015.

U subotu, 17. listopada, u 12 sati, u Kuli Lotrščak, otvara se izložba ‘Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015.’. Izložba u organizaciji Hrvatskog fotosaveza ostaje otvorena do kraja listopada.

Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015.
 
Projekt međunarodni fotografski doživljaj baštine započeo je 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije. Namjera je bila usmjeriti što veći broj mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine. Hrvatski fotosavez je nositelj ove aktivnosti u Hrvatskoj od 1998. godine.

Nakon 19 godina kontinuiranog održavanja u istom obliku ovaj projekt donosi novi organizacijski koncept prema kojemu svaka od zemalja priređuje natječaj i izložbu fotografija mladih autora.

Izbor radova za izložbu potpisuje Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade. U izložbu su uvrštene fotografije 68 autora iz 35 zemalja svijeta: Andora, Armenija, Azerbajdžan, Belgija-Bruxelles, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Ekvador, Estonija, Gruzija, Hrvatska, Kanada-Quebec, Libanon, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Njemačka, Oman, Peru, Poljska, Rumunjska, Rusija-Krasnojarsk, SAD, Salvador, Slovačka, Slovenija, Španjolska-Aragon, Švicarska, Tunis-Gabes, Ujedinjeno Kraljevstvo-Škotska, Ukrajina, Urugvaj.

Hrvatsku predstavljaju mladi autori: Ana Milatić i Benjamin Peronja iz Jelse na Hvaru, Dijana Tot iz Domašinca, Filip Bosnar iz Zagreba, Fran Glad iz Palovca, Hana Horvat iz Male Subotice, Iva Jambek iz Zaprešića, Lea Stojanović iz Vinkovaca, Lucija Zebić iz Našica, Matko Meštrović iz Bjelovara i Valentina Krvar iz Kapele.

No comments yet.