ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015. u Rovinju

17.11.2015.

Nakon što je u listopadu bila postavljena u izložbenom prostoru Kula Lotrščak Galerije Klovićevi dvori u Zagrebu, Hrvatski fotosavez izložbu fotografija naslovljenu „Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015.“ priređuje u Photo art gallery „Batana“ u Rovinju, u suradnji s Centrom vizualnih umjetnosti „Batana“. Otvorenje je zakazano za subotu 21. studenoga u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 15. prosinca 2015. godine.

Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2015.
 
Projekt „Međunarodni fotografski doživljaj baštine“ započeo je 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije.
Namjera je bila usmjeriti što veći broj mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine, a svaka od zemalja sudionica prijavljivala je svoj izbor radova mladih autora do 21 godine u zajedničku izložbu.
Hrvatski fotosavez je nositelj ove aktivnosti u Hrvatskoj od 1998. godine. U tom razdoblju u provedenim natječajima u Hrvatskoj sudjelovalo je 2.622 mladih autora s 24.431 fotografijom nastalom samostalno ili u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza za mlade.

Nakon 19 godina kontinuiranog održavanja u istom obliku ovaj projekt donosi novi organizacijski koncept prema kojemu svaka od zemalja priređuje natječaj i izložbu fotografija mladih autora.

Izbor radova za izložbu potpisuje Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade. U izložbu su uvrštene fotografije 68 autora iz 35 zemalja svijeta: Andora, Armenija, Azerbajdžan, Belgija-Bruxelles, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Ekvador, Estonija, Gruzija, Hrvatska, Kanada-Quebec, Libanon, Liechtenstein, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Njemačka, Oman, Peru, Poljska, Rumunjska, Rusija-Krasnojarsk, SAD, Salvador, Slovačka, Slovenija, Španjolska-Aragon, Švicarska, Tunis-Gabes, Ujedinjeno Kraljevstvo-Škotska, Ukrajina, Urugvaj.

Hrvatsku predstavljaju mladi autori: Ana Milatić i Benjamin Peronja iz Jelse na Hvaru, Dijana Tot iz Domašinca, Filip Bosnar iz Zagreba, Fran Glad iz Palovca, Hana Horvat iz Male Subotice, Iva Jambek iz Zaprešića, Lea Stojanović iz Vinkovaca, Lucija Zebić iz Našica, Helena Stojaković iz Belog Manastira, Matko Meštrović iz Bjelovara i Valentina Krvar iz Kapele.

No comments yet.