ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Max Juhasz – Urbani Trenuci

28.10.2013.

Pozivamo vas na izložbu fotografija autora Maxa Juhasza pod nazivom ‘Urbani Trenuci’ koja će se održati u srijedu, 30. listopada u 19:00 sati u Galeriji Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, u Zagrebu.

Max Juhasz - Urbani Trenuci
 

Fotografije iz serije “Urbani Trenuci” izbor su iz velikog zagrebačkog ciklusa na kojem je autor radio nešto više do dva desetljeća. Taj ciklus se – uz ovu, sastoji još od dvije velike serije; “Jarun” i “Noćnik”. Odabravši fotografije većinom nepoznate široj javnosti u kojima na sebi svojstven način, u stilu “life & street” fotografije, istražuje gradske vizure snimljene u periodu između 1991. i 2013. godine, autor je grad prikazao u sinergiji sa čovjekom jer grad i čovjek u svom zajedništvu i čine grad-gradom. Pri tome Max Juhasz koristi svjetlo i sjenu kao kistove uz pomoć kojih kreira atmosferu, pomalo romantičnu i sasvim osobnu sliku Zagreba. Grada koji se polako i nezaustavljivo mijenja.

Max Juhasz rođen je 1967. u Vukovaru, starom baroknom gradu na rijeci Dunav. Fotografirati počinje 1991, za vrijeme rata u Hrvatskoj. U radu se najviše koristi jednostavnim fotoaparatima s filmom. Izlagao je samostalno i na mnogobrojnim skupnim izložbama. Portfolio mu je objavljivan u uglednim domaćim i inozemnim časopisma te on-line magazinima za umjetničku fotografiju. Osnivač je i član kolektiva ‘Kadar 36’, te član Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU). Živi i radi u Zagrebu.

www.cekate.hr
radno vrijeme Galerije: radnim danom od 10-20 h

No comments yet.