ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Maske u Buzetu

05.02.2013.

Zavičajni muzej Buzet, Ulica rašporskih kapetana 5, predstavit će u svom predivnom prostoru izložbu skupine autora pod nazivom Maske. Otvorenje izložbe je 8. veljače 2013. u 19 sati, a ostaje otvorena do 28. veljače.

Maske u Buzetu
 

Izložba Maske prvi je puta predstavljena u Zagrebu 2012. godine. Iako ne predstavlja samo fašničke maske, vremenski je upriličena na fašnički vikend, a ideja je da svake godine u ovo vrijeme bude predstavljena u drugome gradu.

Autori izložbe su: Davor Curić, Krešimir Mehičić, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Andrea Solar i Vesna Špoljar. Članovi su renomiranih zagrebačkih foto kluboba, Fotokluba Zagreb,
CroArt foto kluba, te Udruge Fotogard. Aktivno djeluju u spomenutim klubovima, no izlažu i samostalno. Na izložbama i salonima fotografija u našoj zemlji i u svijetu nižu zapažene uspjehe.

Tema Maski vrlo je zanimljiva i svaki od autora obrađuje ju na svoj način i u skladu sa svojim umjetničkim senzibilitetom. Izložbu čini opus od 21 fotografije. Svaki se autor, dakle, predstavlja sa po tri rada. Od šarenila i raškoša venecijanskih maski, riječkih maškara, portreta maskirane djece, pa sve do poetskog izričaja koji dominira na nekim fotografijama; to je kratak opis naše izložbe.

Koncept izložbe potpisuje Vesna Špoljar, a likovni postav Saša Nikolić i Vesna Špoljar. Vizualni identitet izložbe izradio je Davor Curić. Medijski je prati Fotogard portal.

Maske - Neda Rački Maske - Krešimir Mehičić Maske - Zvonko Radičanin Maske - Andrea Solar

Promatrajući površno, moglo bi se reći da je fotoaparat neka vrsta maske kojom fotograf, gledajući kroz tražilo, djelomično pokriva svoje lice. No, razmišljajući dublje o fotografiji, upravo ona prestavlja razotkrivanje, skidanje maske i put ka spoznavanju osobe koja se krije iza fotoaparata.

Katalog izložbe možete pogledati ovdje.

No comments yet.