ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Marta Martina Mijić – BaLaNs

30.06.2013.

Od 28.lipnja, na adresi Day Cafea, Savska 144a u Zagrebu, otvarena je izložba Marte Martine Mijić pod nazivom Balans. Marti je ovo treća po redu izložba, nakon one postavljene u njenom rodnom gradu, Travniku, te izložbe fotografija u Beogradu.

Marta Martina Mijić - BaLaNs
 

Izložba Balans. Glavni lik, Darious, nas vodi kroz fotografsku priču i upoznaje s različitim vrstama aktivnosti i zabave. Druženje s ljudima različitih osobnosti koje spajaju upravo te zanimljive aktivnosti, moguće je upoznati i ‘skrivene’ dijelove grada Zagreba. Pokretima i balansiranjem tijela kroz discipline pomiču se granice onog što smatramo mogućim. Izložba apelira na zdrav život i aktivnost, brigu o nama samima, pozitivnost, disciplinu. Upoznajemo se sa zanimljivim smjerovima aktivnosti poput Street workouta i Acro Yoge, što je i meni bilo nepoznato. Današnji način života nam nameće boravak u zatvorenim prostorijama, komunikaciju internetom, što ni u kojem slučaju nije loše, ali je bitno uspostaviti ravnotežu. Sve je manje ljudi koji slobodno vrijeme borave u gradskim parkovima, prirodi i uspostavljaju živu verbalnu komunikaciju, druženje. Izložba prikazuje kako je zabavno boraviti van kuće i igrati se.

Marta Martina Mijić
 
Jako me veseli izlaganje u Zagrebu. Sljedeću izložbu voljela bih izlagati u Sarajevu, zadnje vrijeme radim divne projekte s prijateljem režiserom Adom Hasanovićem koji je iz tog grada. No, nikad se ne zna gdje će me život odvesti. Ne žurim se s izložbama, volim uživati u svemu što radim jer je to cilj svega što radimo. Prepuštam se stvaralačkim energijama da me nose kamo trebam ići.

Marta Martina Mijić

Izložbu je moguće pogledati do 26. srpnja 2013. godine, a Martin rad možete pratiti na njenoj službenoj stranici MAF.
 
 

No comments yet.