ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Marina Đarmati – Ljubav na karlovačkim ulicama

13.02.2015.

Koliko se samo topline i nježnosti veže uz riječ ljubav… Ta kratka riječ stopljena u ustima, dovoljna da nahrani naša osjećajna srca, našu dušu, da topla krv još brže potekne našim venama.


 
Dovoljno ljubavi
“Nema te poteškoće koju dovoljno ljubavi neće pobijediti
Nema te bolesti koju dovoljno ljubavi neće izliječiti
Ni vrata koje dovoljno ljubavi neće otvoriti
Ni zida koji dovoljno ljubavi neće srušiti

Dovoljno ljubavi riješit će sve
Pa ako možete dovoljno voljeti,
Bit ćete najsretnija i najmoćnija osoba na svijetu!”

Emmet Fox

O autorici

Prije tri godine sam pokrenula blog koji je obuhvaćao teme iz svijeta mode, glazbe i ljepote. Zahvaljujući njemu spojila sam dvije velike ljubavi – pisanje i fotografiranje što mi je omogućilo odlaske na modne i lifestyle događaje u Zagrebu. Osim portretne fotografije, zanimaju me i pejzaži kao i modne revije koje redovito posjećujem. Kako se širio moj interes za razna područja fotografiranja, dobila sam priliku surađivati s ekipom informativnog web magazina, KAportal. Sasvim slučajno, na prijedlog urednika počela sam fotografirati ljude na ulici i veliki dio vremena sam upravo posvetila snimajući portrete Karlovčana. Pri svakom fotografiranju po gradu, trudim se prikazati pozitivne emocije i lijepu stranu života ljudi koji su mi i najveća inspiracija.

Na godišnjoj dodjeli nagrada za kulturu, umjetnost i medijsku kulturu za 2013.g. KA salon, dobila sam nagradu za osebujnost u fotografskoj umjetnosti i izričaju, te posebnu fotografiju koja je oduševila javnost na nacionalnoj razini: „Leteći znanstvenik.“ U ožujku prošle godine, održala sam samostalnu izložbu pod nazivom „Nasmijani grad”, a nekoliko mjeseci kasnije reportaža o mom radu osvanula je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. U međuvremenu sam se proširila i na ostatak Karlovačke županije. Sudjelovala sam i na dvije grupne izložbe fotografija gdje sam se predstavila karlovačkim vizurama iz zraka. Nedavno sam završila obrazovni program Specijalist digitalne fotografije i obrade u Algebri (Zagreb). Voljela bih se u budućnosti baviti modnom i portretnom fotografijom u profesionalnom smislu.

Marina Đarmati

No comments yet.