ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Marin Vajdić – Emoticon

12.01.2011.

U četvrtak, 13. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Nano, otvara se dvodnevna izložba fotografija Marina Vajdića pod nazivom ‘Emoticon’.
.
Marin Vajdić - Emoticon
.
vrijeme: 13.1.2011. – 14.1.2011.19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, Gajeva 26
url: http://www.artenativa.hr
.
Marin Vajdić inspiraciju je našao u ljudskim emocijama koje proživljavamo svakodnevno. Putem fotografskog medija ispituje emotivna stanja prikazana u 147 fotografija u crno bijeloj tehnici i pokušava umjetničku fotografiju i klasičnu temu dovesti na novu razinu.
.
Iako smo fotografije s temom emocija na portretu navikli gledati na većim formatima, u ovom slučaju su svedene na dimenzije minijatura i kod gledatelja izazivaju sasvim novu percepciju gledanja.
.
Dodatni efekt doživljaja čini i sam postav fotografija postavljenih na strop galerije. Uz pomoć dalekozora promatrači doživljavaju emotivna stanja prikazana na portretima. Korištenjem fotografije u filmskom mediju i brzom izmjenom kadrova naglašava se bit emocije koja je ključni pokretač svakog ljudskog bića, a i ove izložbe. Nevena Ilić
.
Marin Vajdić rođen je 1975. Kao fotograf i fotoreporter radio je dugi niz godina za tjednik Arena, te surađivao sa časopisima Globus, Core, National Geographic, National Express, Livingstone, Jutarnji List. Izlagao je na nekoliko samostalnih i desetak skupnih izložbi.
.

  1. Zašto izložba traje samo 2 dana ?!!

    Komentar by Meri — siječanj 14, 2011 @ 7:28 pm