ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Marija Buljeta – Lica žene

31.03.2014.

U utorak, 1. travnja 2014. u 19.30 u Galeriji Fotokluba Zagreb – Ilica 29/3 – otvorenje je izložbe fotografija: ‘LICA ŽENE’ autorice MARIJE BULJETE.

Marija Buljeta - Lica žene
 
Marija Buljeta predstavlja izložbu „Lica žene“ posvećenu tom bajkovitom i muškarcima često misterioznom biću. Žena – nikad jednostavna i jednostrana, već slojevita i mnogostruka – inspiracija je umjetnicima od samih začetaka umjetničkog izražavanja. Uloge koje Marija Buljeta dodjeljuje svojim modelima raznovrsne su i neobične. U fotografijama se pojavljuju novi svjetovi, od onih gotovo svakodnevnih do potpuno nadrealnih, a u njima uvijek dominira žena kao prekrasna muza koja u autorici budi strast za fotografskim izražavanjem. Na taj nas način kroz svoje fotografije poziva u jedan dublji, slojeviti, svijet mašte u kojem fotografsku strast realizira ponirući u skrivene suptilnosti žene.
 

Marija Buljeta - Lica žene Marija Buljeta - Lica žene Marija Buljeta - Lica žene Marija Buljeta - Lica žene

 
Autorici ne nedostaje ljubavi prema ženskoj ljepoti. U radu s modelima traga za osobnošću i stavom koji nastoji prenijeti na fotografiju, ali isto tako definira prirodu žene kroz njihov izgled koji potencira sve ono lijepo što žene u sebi nose. Svaki autorski rad nosi pečat osobnosti osobe koja ga stvorila, pa tako i onaj koji nam Marija predstavlja na ovoj izložbi. Najbolji dokaz tome je da izlaže i autoportrete u kojima kroz odraz vlastite prirode reflektira razumijevanja drugih žena. Gledatelju nastoji predstaviti više od onog oku vidljivog, dublje tkanje ženske osobnosti, šaljući tako poruku koja je i osobna koliko i univerzalna.

Kao što sama autorica kaže: „Žene na mojim fotografijama odraz su obostranog razumijevanja i njihovih osobnosti koje sam tako rado obilježavala putem fotografskog medija. Zato velika zahvala svim ženama koje su pozirale pred mojim objektivom, bez njih ova izložba ne bi bila moguća.“

Izložba ostaje otvorena do 11. travnja 2014 i može se razgledati radnim danom od 11 – 17 sati (utorkom od 11 – 15).

No comments yet.