ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Male stvari puno znače

02.03.2012.

U okviru projekta ‘Hrvatska novinska fotografija’, službeno je započeo fotografski natječaj FINA – male stvari puno znače.
Male stvari puno značeFinancijska agencija, kao glavni sponzor natječaja, za temu je odabrala svoj korporativni slogan „male stvari puno znače“. „Male stvari“ su svi oni postupci i situacije s kojima smo svakodnevno okruženi, a koji mogu na neki način izazvati pozitivne osjećaje i izmamiti osmijeh na lice.

Natječaj je otvoren za sve zaljubljenike u fotografiju, što znači i za profesionalne fotografe i amatere. Na ovakav odmak, od klasične profesionalne novinske fotografije, Zbor fotoreportera Hrvatske odlučio se zbog poticanja amaterskog rada u fotografiji, koji može potaknuti mlade kreativce da postanu profesionalci.

Fotografije se mogu poslati putem stranice www.fotoreporteri.hr/natjecaji, a jedna osoba može poslati maksimalno deset fotografija na temu natječaja. Sve detalje o sudjelovanju i objašnjenje teme možete pronaći na stranicama www.fina.hr, www.fotoreporteri.hr i na Facebook stranici “male stvari puno znače” – fotografski natječaj.

Natječaj traje do 18.ožujka 2012. u ponoć, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada 26. ožujka 2012., u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.

SVRHA NATJEČAJA:
Organizatori tematskog natječaja otvorenog za javnost su Zbor fotoreportera Hrvatske i Fina. U svom djelovanju Zbor, kao nacionalna udruga profesionalnih fotoreportera, ima cilj promovirati fotografiju, posebice dokumentarnu, kao vrijednost koja je sveprisutna i vrlo značajna kao medij komunikacije. Iako fokusirana na rad profesionalaca, Udruga želi ostvariti što bolju povezanost sa građanima i poticati sav amaterski rad u fotografiji koji može iznijedriti buduće profesionalce.

TEMA NATJEČAJA:
Tema natječaja je „male stvari puno znače“.
„male stvari“ su svi oni poslovi koje Fina svakodnevno obavlja za svoje klijente, od svakodnevnih poslova, poput plaćanja računa i rutinskih transakcija, do sofisticiranih elektroničkih rješenja, kako bi im pružila brzu, kvalitetnu i potpunu uslugu te uštedjela vrijeme i novac.
U širem smislu, „male stvari“ su ponašanja, postupci, koji mogu unaprijediti ili poboljšati neko stanje ili proces, izazvati pozitivne osjećaje (topline, ljudskosti, humanosti, radosti…), izmamiti osmijeh na lice.
Na fotografijama mogu biti ljudi, događaji, prizori iz svakodnevnog života, prirode i okoliša, sporta, kulture, tradicije, ali i osobni doživljaj ili samo neki detalj koji predstavlja ili asocira na temu natječaja.
Na natječaju će se prihvaćati samo fotografije koje su na temu događaja, stoga Vas molimo da pozorno pročitate opis teme.

SUDJELOVANJE:
Sudjelovati mogu svi građani Republike Hrvatske stariji od 16 godina.
U natječaju ne mogu sudjelovati zaposlenici Financijske agencije – FINA i FINA GS.

ZAPRIMANJE FOTOGRAFIJA:
Natječaj je otvoren od 01. ožujka do 18. ožujka 2012. zaključno u ponoć. Fotografije se zaprimaju isključivo putem internet adrese www.fotoreporteri.hr/natjecaji. Nakon registracije, korisnik može poslati maksimalno 10 fotografija u JPG formatu, neograničene veličine.
Na Facebook stranici „male stvari puno znače – fotografski natječaj“, te stranici www.fina.hr neće se moći zaprimati fotografije, ali će biti objavljene sve važne informacije o natječaju.

ŽIRI:
U žiriju za odabir najboljih radova i pobjedničke fotografije su:
Press Clipping – Helena Koščica, direktorica
Fina – Karlo Seleši, voditelj ureda za korporativne komunikacije
Zbor fotoreportera – Mario Periša, član Izvršnog odbora
Moguće su izmjene i dopune članova žirija, o čemu ćete biti obaviješteni.

OBJAVA NAGRADA I NAKNADE:
Nakon završetka natječaja održati će se žiriranje i izbor najboljih 10 fotografija, te odabrati najbolja fotografija. Pobjednici će biti objavljeni 26. ožujka u sklopu dodjele strukovnih nagrada iz natječaja Hrvatska novinska fotografija 2011. Autorima najboljih fotografija Zbor fotoreportera će, prema potpisanom autorskom ugovoru, isplatiti 500 kuna neto autorske naknade po fotografiji. Za najboljih 10 fotografija FINA dobiva pravo korištenja u promotivne svrhe. Na svečanoj dodjeli nagrada autori fotografija će dobiti i priznanje te sponzorski poklon FINA-e.

No comments yet.