ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Maja Vrančić i Edi Matić – Igra/Fotodijalog

26.07.2013.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija u sklopu Viškog ljeta 2013. autora Maje Vrančić i Edija Matića pod nazivom ‘Igra’Fotodijalog’, u petak, 26. srpnja u 21:30 u viškom Kulturnom centru.

Maja Vrančić i Edi Matić - Igra/Fotodijalog
 
Maja Vrančić / Rođena 1971. u Splitu. Pohađala je školu primijenjenih umjetnosti u Splitu i završila smjer fotografskog dizajna. Njezina prva samostalna izložba fotografija postavljena je 1994. g. u umjetničkoj galeriji grada Bola na Braču.
Kao samostalna agentica za marketing i odnose s javnošću pratila je nekoliko velikih filmskih produkcija, radila na raznim međunarodnim sajmovima (Pariz, Antwerpen, Pescara), a 2007. je osnovala, zajedno s Edijem Matićem udrugu za promicanje kulture „Kurs“.

Od tada organizira razne kulturne projekte, između ostalog program Writer-in-Residence „Marko Marulić“ i koordinira regionalnu suradnju u okviru mreže Traduki.2011.godine u zajedničkoj suradnji sa splitskim udrugama Bookvica i Pričigin pokreće „Kuću kreativnog pisanja“.

Na sajmu knjiga u Leipzigu 2013. godine u programu ”Kroatien Kreativ 2013.” zajedničkom izložbom fotografija s Edijem Matićem izlaže fotografije na temu Igra/Fotodijalog

Edi Matić / Rođen 1962. u Splitu. Radio je kao samostalni glazbeni i video producent te grafički dizajner.
Između ostalog pokrenuo je i producirao mjuzikl „Sarajevski krug“, koji je izvođen u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj, Škotskoj, Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Suosnivač je udruge za promicanje kulture „Kurs“ iz Splita.

Prvi roman „Ovdje fali ženska ruka“ (Naklada Ljevak) bio je 2007. godine među finalistima književne nagrade VBZ-a, 2008. nominiran je za nagradu Kiklop u kategoriji debitantskih romana, a 2009. ušao u uži izbor nagrade T-Portala.
2009. kao gost Međunarodne kuće autora i autorica u Grazu, radi na romanu „Grimalda“ (Naklada Ljevak 2012.), koji je na njemačkom jeziku objavila nakladnička kuća Leykam Verlag i koji je nagrađen austrijskom književnom nagradom Steiermärkische Sparkasse.

Samostalne izložbe njegovih fotografija postavljene su između ostalog u galeriji Art Point (KulturKontakt Austria) u Beču i u Fotogalerie des Rathauses u Grazu, a zajedničke u sklopu manifestacije „Photo Graz 010“ i s Majom Vrančić u Leipzigu 2013. na temu Igra/Fotodijalog

No comments yet.