ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Maja Topčagić – Snjeguljica

28.10.2011.

Bilo je to jednom davno usred zime. Kraljica je vezla kraj otvorenog prozora, napolju je padao snijeg. Kako je nepažljivo pogledala u daljinu, ubode se iglom u prst i u snijeg padoše tri kapi krvi. Pošto je crvenilo tako lijepo izgledalo u snijegu, ona pomisli: ‘Želim da imam dijete sa kožom bijelom kao snijeg, obrazima rumenim kao krv i kosom crnom kao ebanovina.’
(iz bajke Snjeguljica)
.

.
Bajke nisu bijeg od stvarnosti, one su samo način na koji se može vidjeti svijet oko sebe – ni u bajkama nije sve crno-bijelo, kao ni trenuci koje uhvatimo i zabilježimo u vremenu, niti postoji takva magija koja će vam samo tako stvoriti sve što ste ikada poželjeli.
.
Zato sam se ja odlučila raditi fotografije tematski kroz bajke, da svima omogućim, bar tokom gledanja fotografija, ulazak u predivni svijet mašte, a kako drugačije nego kroz bajke. Prva serija fotografija je bila Alisa u Zemlji Čudesa, koju možete naći na mojoj fb stranici.
.
O autorici:
Maja Topčagić ima 22 godine i studentica je 4. godine Pedagoškog fakulteta u Bihaću, smjer matematika i informatika. Fotografija joj je samo hobi. Taj jedinstveni uhvaćeni i nepovratni trenutak Maju fascinira, trenutak koji bi možda bio zauvijek izgubljen da ne postoje fotografije. Zato se odlučila baviti ovom vrstom umjetnosti, njoj najdražoj. Fotografijom se počela baviti od 19. godine kad je dobila svoj prvi digitalni aparat.
.
Ako želite vidjeti više Majinih fotografija posjetite facebook stranicu: http://www.facebook.com/pages/Angelica-Photography/182472465104731
.

No comments yet.