ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ljubo Gamulin – Jedra vjetra

07.06.2010.

Od 07. lipnja pa sve do 15. lipnja 2010. godine u Galerija SKC, ul. Kralja Milana 48, Beograd, možete pogledati izložbu Ljube Gamulina – Jedra vjetra. Otvorenje izložbe je u 19 sati.
.
Ljubo Gamulin – Jedra vjetra
.
„Cijela izložba Ljuba Gamulina drama je jarbola. Kao neko klatno najpromjenljivije partiture, taj je jarbol isprobao sve kosine, sva svrstavanja i sva križanja. Svaki je jarbol kao središnja os svijeta koja dotiče dubine i uspravlja se dokle vjera segne, uokol koje se rasprostire beskraj i nižu pitomi prisni vidici.
Oko tog nesavitjivog prsta mijenja se podloga, nižu se rumenila i magle, prštanja i srebra, buka i zaborav. I okupljaju se ljudi, spremni da jedni drugima dadu cijelu ruku, svjesni da jedni o drugima i o toj ruci ovise.“
(iz teksta Željke Čorak za katalog izložbe)
.
Ljubo Gamulin (Dubrovnik, 1970.) fotograf, jedriličar i novinar diplomirao je Povijest umjetnosti i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1996. Od 2001. studira Filmsko i TV snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Član je Hrvatskog novinarskog društva, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH), te član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), sekcije za fotografiju.
.
Novinarsku karijeru započinje 1999. kao urednik fotografije i jedrenja u mjesečniku More za izdavača Fabra Press d.o.o. iz Zagreba za kojega također snima i uređuje fotomonografije Brača, Brijuna, Dubrovnika, Hvara, Korčule, Kornata, Podmorja, Rovinja, Raba, Rovinja te Visa.
.
Autorskom fotografijom se bavi od 1985., a samostalno počinje izlagati 1987. Od tada je izlagao na dvadesetak samostalnih te jednako toliko žiriranih skupnih izložbi. Dosadašnji autorski rad sabran je u dvije autorske foto-monografije; Judi (Zagreb, 2006.) i Jedra vjetra (Dubrovnik, 2008). Autorski rad Ljuba Gamulina zastupa Atelier Perajica iz Splita.
.

No comments yet.