ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ljubica Babac – Odraz mora

25.03.2013.

Fotografska udruga Fotogard nastavlja sa predstavljanjem radova svojih članova, pa tako ove srijede, 27. ožujka, od 19 sati, u caffe baru FAKiN, Pavletićeva 2 u Zagrebu, svoje fotografije pod nazivom ‘Odraz mora’ izlaže Ljubica Babac. Svi ste dobrodošli.

Ljubica Babac - Odraz mora
 

Sasvim slučajno prolazeći obalom, dok pokušavamo izbjeći sunce i uhvatiti mirnoću dana, promatraju nas potpuno neočekivani prizori iz mora i njegovih odraza. Čudne slike i oblici pojavljuju se iznenada, kao da je netko konačno pustio u produkciju fi lm skrivan godinama.

Ova kolekcija boja i prikaza nastala je upravo onako kako se i može očekivati od mora: pomalo tajanstveno, nedorečeno, sa skrivenim sadržajima i licima stvorenja koja možda žive ispod površine.

Ustvari, što više promatram ponuđene prizore, sve više sam ja negdje s druge strane vidljive linije (koja razdvaja?) i razmišljam o tome kako su oblici koje more prikazuje ustvari prikaz koji sam sama stvorila.

U svakom slučaju, dok analiziramo dilemu između mašte i realnosti, svakim pogledom na fotografije ponovno proživljavam jedno: to lijeno, toplo poslijepodne negdje na obali, tako blizu mora i njegovog odraza.

U tim fotografijama vidim sve što želim zamisliti, čujem razgovor u dubini i osjećam sliku s površine. Mislim da će i svako drugo oko (i ono unutarnje) vidjeti i osjetiti slično, već prema svojim mislima ili raspoloženju…

Ja sam fotografije doživjela i više nego more samo.

Ljubica Babac - Odraz mora Ljubica Babac - Odraz mora Ljubica Babac - Odraz mora Ljubica Babac - Odraz mora

Ljubica Babac živi u Zagrebu. Fotografijom se bavi desetak godina, uglavnom amaterski. Član je Fotokluba Zagreb i udruge Fotogard u okviru kojih je sudjelovala na nekoliko zajedničkih izložbi. Iako se profesionalno zanima nekim sasvim drugim stvarima, život uglavnom promatra iz perspektive fotoaparata.

Katalog izložbe možete pogledati ovdje.

…………………………………………………….

Fotografska udruga Fotogard djeluje skoro tri godine i okuplja velik broj zaljubljenika u fotografiju na zajedničkim druženjima, izložbama, predavanjima i radionicama. Ako vas zanima nešto više o našem radu, javite nam se na mail clanovi@fotogard.com kako bi vas stavili na našu mailing listu putem koje ćemo vas obaviještavati o našim budućim aktivnostima.

Više o prednostima članstva u našoj udruzi pročitajte http://www.fotogard.com/fotografska-udruga-fotogard

No comments yet.