ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ljubica Babac – Odraz Mora

06.05.2013.

Sasvim slučajno prolazeći obalom, dok pokušavamo izbjeći sunce i uhvatiti mirnoću dana, promatraju nas potpuno neočekivani prizori iz mora i njegovih odraza. Čudne slike i oblici pojavljuju se iznenada, kao da je netko konačno pustio u produkciju film skrivan godinama.


 
Ova kolekcija boja i prikaza nastala je upravo onako kako se i može očekivati od mora: pomalo tajanstveno, nedorečeno, sa skrivenim sadržajima i licima stvorenja koja možda žive ispod površine.

Ustvari, što više promatram ponuđene prizore, sve više sam ja negdje s druge strane vidljive linije (koja razdvaja?) i razmišljam o tome kako su oblici koje more prikazuje ustvari prikaz koji sam sama stvorila.

U svakom slučaju, dok analiziramo dilemu između mašte i realnosti, svakim pogledom na fotografije ponovno proživljavam jedno: to lijeno, toplo poslijepodne negdje na obali, tako blizu mora i njegovog odraza.

U tim fotografijama vidim sve što želim zamisliti, čujem razgovor u dubini i osjećam sliku s površine. Mislim da će i svako drugo oko (i ono unutarnje) vidjeti i osjetiti slično, već prema svojim mislima ili raspoloženju…

Ja sam fotografije doživjela i više nego more samo.

Ljubica Babac živi u Zagrebu. Fotografijom se bavi desetak godina, uglavnom amaterski. Član je Fotokluba Zagreb i fotografske udruge Fotogard u okviru kojih je sudjelovala na nekoliko zajedničkih izložbi. Iako se profesionalno zanima nekim sasvim drugim stvarima, život uglavnom promatra iz perspektive fotoaparata.

No comments yet.