ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ljubica Babac – H2 – kamen i željezo

08.09.2012.

Hvar, Hvar.
Dogodi se ponekad kad mu čujemo ime da odzvanja u nama kao zvuk otkucaja koji označavaju 2 ista sata ili drugi svijet što živi u istoj dimenziji.

Moj doživljaj Hvara je godinama isti i svodi se na osjećaj koji primam toplinom kamena bez obzira na sve ono što stoljećima prolazi preko njegove površine.

Iako se često kaže da grad nisu samo zgrade već i ljudi, ponekad u vrelim danima kada ljudi nestanu s ulica ostaje samo kamen i željezo povijesti.

Zato sam željela napraviti svoj fotografski opis onog što je neprolazno, ostataka davnih vremena i početaka nekih novih sjećanja na prošlost. Jer to je dio grada koji se pamti. To je osjećaj koji ne zaboravljamo.

„….U novo tisućljeće Hvar ulazi s novom nadom u bolje sutra. Turizam se pokrenuo, te je Hvar opet postao jedno od vodećih turističkih mjesta u Hrvatskoj. Hvar je danas u svijetu poznatiji nego ikad prije, o Hvaru se piše i o Hvaru se priča, ali kad ljeto završi grad opet utone u zimski san, te je pust kao i prije nekoliko stotina godina.“
(„Povijest Hvara“ www.hvar.hr)

Ljubica Babac živi u Zagrebu. Fotografijom se bavi desetak godina, uglavnom amaterski. Član je Fotokluba Zagreb i udruge Fotogard u okviru kojih je sudjelovala na nekoliko zajedničkih izložbi. Iako se profesionalno zanima nekim sasvim drugim stvarima, život uglavnom promatra iz perspektive fotoaparata.

No comments yet.