ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Lili Zaneta – Tijelo

01.04.2014.

Mlada fotografkinja Lili Zaneta koja je dvije godine za redom osvojila nagradu za najboljeg mladog fotografa u Hrvatskoj na Foto danima mladih idući tjedan predstavlja se svojom samostalnom izložbom ‘Tijelo’. Uz potporu Mreže mladih fotografa izložba će se u četvrtak 03. travnja otvoriti u Galeriji Sveučilišne knjižnice Split.

Lili Zaneta - Tijelo
 
Lili Zaneta predstavlja se publici nizom od 18 fotografija koje prikazuju nago žensko tijelo u minimalistički uređenom interijeru. Fotografije su okupljene pod zajedničkim nazivom „Tijelo“. Sam pojam tijela je višeznačan i može se odnositi na biološko tijelo živog bića, geometrijsko tijelo, ali i tijelo u fizici koje posjeduje masu i zauzima prostor. Tematsku okosnicu izložbe čini upravo ispreplitanje tako shvaćenog pojma tijela i njegove višeznačnosti. Autorica nas ovom izložbom uvodi u jedan svoj svijet izgrađen od raznih geometrijskih oblika, a u središtu svega ističe se ljudsko tijelo.

Njene fotografije oduševile su i struku pa je recenzentica izložba Andrea Trutanić izjavila da „minimalističkim linijama, plohama, odabirom boja te kontrastima crne i bijele Liline fotografije odišu posebnom ljepotom i skladom. Za ovu izložbu autorica je krenula s idejom o osnovnim geometrijskim oblicima – krugom, kvadratom i trokutom koji u prostoru postaju tijela te sa željom da ženski akt prikaže u odnosu na ta geometrijska tijela. U pozadini Liline izložbe Tijelo nailazimo na koncept savršenstva. Savršenstva geometrije i ljudskog tijela“.

Izložba će se otvoriti u četvrtak 03. travnja 2014. godine s početkom u 19:30 sati u prostorijama Galerije Sveučilišne knjižnice Split. Svi koji žele posjetiti izložbu osim na otvaranju mogu to učiniti i svakim radnim danom od 10:00 do 16:00 sat, zaključno sa 20. travnja.

Lili nas poziva da zakoračimo u njen svijet, da postanemo dio njene idealizirane, geometrijske zbilje koju gradi na svojim fotografijama te nas podsjeća kako svojim postojanjem izrastamo iz naših pokreta i gradimo prostor svojih tijela potvrđujući savršenstvo njihove geometrije.

No comments yet.