ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KSET fototečaj i fotoradion​ica

10.10.2012.

Članovi fotosekcije KSETa su studenti Zagrebačkog sveučilišta i već nekoliko godina organiziraju fototečajeve i fotoradionice koje volontirajući vode. Osim ova dva programa koja imaju otvorena za javnost, održavaju interne tečajeve i svakih par mjeseci izložbu nekog od članova ili kolektivnu retrospektivu ili izložbu. Među ostalim, na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva pomažu u organizaciji dva predmeta vezana uz fotografiju. Digitalno i analogno fotografiraju večernji program KSETa (koncerti, izložbe, predstave…) i njihove radove moguće je vidjeti na http://www.kset.org/gallery/

KSET fototečaj i fotoradionica

Fotoradionica

Fotoradionica je jednodnevni tečaj digitalne fotografije namijenjen onima koji se tek počinju baviti fotografijom, kupuju novi fotoaparat ili se žele upoznati s osnovnim tehnikama.
Radionica se održava jednom u dva mjeseca – subotom u prostorijama Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva. Sastoji se od 3 sata predavanja i 4 sata praktičnoga rada na vlastitom fotoaparatu ili profesionalnom DSLR aparatu. Na svakoj fotoradionici sudjeluje do 20 polaznika i 5 predavača.
Teorijski dio se sastoji od tri dijela: uvoda u fotografiju, osnova digitalne fotografije i kompozicije. Slijedi kratki predah i praktični dio predavanja na kojemu predavači sudionicima u grupama do petero prezentiraju kako poboljšati svoje fotografije i primijeniti znanja stečena na teorijskom dijelu.
Cijena fotoradionice je 100kn za studente i učenike te 200kn za ostale.
Prijave su otvorene do petka 12.10.2012. na web stranici fotosekcije KSETa – http://www.fotokset.org/radionica

Fototečaj

Ako biste htjeli naučiti sve o analognoj i digitalnoj fotografiji tu je za Vas Fototečaj fotosekcije KSETa. U 46 sati predavanja i preko 10 sati praktičnog rada upoznat ćete se sa osnovnim i naprednim tehnikama u fotografiji.
Teorijski dio tečaja pokriva praktične osnove fotografije, dizajn fotoaparata i objektiva, tehničke elemente fotografije, rad s dodatnom fotografskom opremom, svijetlom i bojom, građu i podjelu filmova te rad u tamnoj komori. Detaljno se obrađuje i kompozicija koja je jako bitan i u tečajevima često zanemarivan dio fotografije. Program obuhvaća i digitalnu obradu fotografije i radionicu studijske rasvjete.
Tijekom tečaja polaznici će dobivati domaće zadaće i moći će putem e-learning modula FotoMoodle preuzeti sav nastavni materijal. Polaznici će dobiti i skriptu koja svojim sadržajem prati gradivo predavanja i predstavlja zaokruženu cjelinu osnovnih znanja o fotografiji i fotografskim procesima.
U praktičnom dijelu polaznici imaju priliku u praksi primijeniti naučeno te uz iskusne fotografe na individualnoj bazi fotografirati i u tamnoj komori razviti i izraditi vlastite fotografije. Po završetku fototečaja polaznici sudjeluju u zajedničkoj izložbi analognih fotografija.
Predavanja se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom u večernjem terminu na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva. Termin praktičnog dijela tečaja se individualno prilagođava polaznicima. Uvodno predavanje je zakazano za petak 12.10.2012. u 19 sati na FERu.
Cijena teorijskog dijela tečaja je 300kn. Toliko dođe i praktični dio tečaja. Moguće je i plaćanje u više obroka, a najuspješniji polaznici teorijskog dijela biti će nagrađeni besplatnim praktičnim dijelom.
Više o tečaju možete pročitati na stranicama fotosekcije KSETa – http://www.fotokset.org/tecaj

Oznake:

No comments yet.