ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kruno Debenc – Dinamika boja

20.10.2010.

Izdvajanjem elemenata koji se poklapaju ili koji su već naglašeni bojom ili strukturom u svom okruženju želim postići da ti elementi što više pulsiraju u kadru.
.

.
Malo apsurdno zvuči bojom, ali kod izdvajanja elemenata, bez obzira što se u večini slučajeva radi o crno bijeloj fotografiji, boja utječe na konačan rezultat.
.
Dakle, boja je ta koja određuje planove odnosno doprinosi to jest omogućuje statici, toj hladnoj arhitekturi da stvara dinamiku između planova u kadru.
.
Bitne su i same strukture od kojih su ti elementi napravljeni, kako su oni postavljeni jedan u odnosu na drugi. Naravno, to ne zavisi o meni nego o onom tko je osmislio idejno rješenje tih elemenata, a ja samo želim izdvojiti neke od njih.
.
Uvijek gledam da završim cijelu priču u jednoj cjelini i da ono što je u kadru ima svoj početak i kraj, svoju priču.
.
O autoru
Kruno Debenc rođen je u Osijeku 1979. gdje je zabilježena većina fotografija iz ovog eseja. Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi. Fotografijom se bavi od 2001. godine. Ponajviše voli crno bijelu fotografiju što se i vidi iz priloženog.
.
http://krunodebenc.com
http://krunodebenc.deviantart.com/
.

  1. Jednostavnost i promišljanje o kadru su, po meni, temelj ove serije.

    Komentar by Josip Knežević — listopad 21, 2010 @ 6:35 am

  2. Čini se da vas je ovaj esej ostavio bez teksta…(-;
    Ovom prilikom pozivam i cure da nam salju svoje radove…do sada su se javljali samo dečki…nebi bilo loše da na stranicam a Fotogard.com portala u rubrici Fotoesej vidimo i ženski senzibilitet, koji se uvelike razlikuje od muškog…pozdrav i čestitke Kruni na promišljenom eseju i visokim standardima koje si je sam nametnuo…

    Komentar by Goran Matošević - Urednik — listopad 22, 2010 @ 12:59 pm