ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kristina Vlakić – HUMAN EXIBITS

12.05.2011.

Pozivamo Vas na otovrenje izložbe fotografija autorice Kristine Vlakić pod nazivom ‘HUMAN EXIBITS’, koja će se održati 12.svibnja 2011. u 20:00 sati, u Centru za Foto i Filmsku kulturu srba, na adresi Požeška 124 (Banovo Brdo, Beograd).
.
Kristina Vlakić - HUMAN EXIBITS
.
Ovo je druga samostalna i prva međunarodna izložba Kristine Vlakić.
.
Kristina Vlakić (Kopar, Slovenija, 1986.) završila jesrednju školu za Primjenjenu umjetnost i Dizajn u Zadru (smjer – Modni dizajner), a trenutno je pred upisom na magisterij iz Modnog dizajna na Tekstilno-Tehnološkom Fakultetu u Zagrebu.
.
Fotografiju je amaterski počela otkrivati u dobi od 14 godina, ali intenzivniji interes se javio prije nekih 5 godina.
Fotografijom se i dalje bavi amaterski, što joj omogućuje da bira isključivo projekte koje želi raditi, te joj to osigurava da ću zadani posao obaviti sa velikim užitkom.
.
Što se tiče tematike koju preferira, vlada veliki kontrast. Sa jedne strane, poklonica idealizma u fotografiji, tu se osobito izražava naklonost prema estetici, modnoj fotografiji i portretima, a sa druge strane poštuje sirovu socijalnu i dokumentarnu fotografiju pa često fotografira siromašna sela istočnih država Balkana, ljude u njima i njihov životni stil, život na margini, urbanizam, razne ulične manifestacije, putopise..
.
Kristina želi uhvatiti neobične trenutke u vremenu i svakodnevnim situacijama.
.

No comments yet.