ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kristian Macinić – Quiet places

10.08.2012.

Serija fotografija ‘Quiet places’ (Mjesta mira) pokušava obraditi nadrealnu, bajkovitu ljepotu Istre kao kontrapost klišeiziranim komercijalnim pristupima fotografiji kao proizvodu za ‘potrošnju’.

‘Mjesta mira su moja mjesta koja ne dijelim sa nikim i gdje nitko nije dobrodošao.
Ono što je nekima meditacija meni su ‘Mjesta mira’.

Od samog početka bavljenja fotografijom za oko su mi zapele fotografije jako čudne i nadrealne atmosfere. Nisam poznavao previše fotografsku tehniku pa sam imao osjećaj da te fotografije snimljene negdje daleko čak u nekoj drugoj dimenziji.

Onda sam jednog dana otkrio tehniku ‘Duge Expozicije’ i to je bila prekretnica u mojem fotografskom izražaju.

I tako sam svoje prve fotografije slikao u suton i pokušavao dokučiti kao da se obična fotografije pretvori u magiju. Nakon nekog vremena rezultati su postajali sve bolji i jednog sam dana shvatio da sam nakon 2 godine isprobavanja dobio fotografiju za kojom sam tako jako čeznuo.

Sa vremenom pošto mi je fotografija postala skoro pa posao, takva vrsta fotografije postala je mi je kao svojevrsni bijeg od svega….

Prelijep je to osjećaj kad se nađeš sam usred ničega, gledaš na svijet oko sebe i zamišljaš kakva će fotografija ispast, klikneš i čekaš 5-10 min da aparat napravi svoje. Rezultat je uvijek nepredvidljiv i svaki put te iznova iznenadi, jer se slika u tvojoj glavi uvijek razlikuje od onoga što ti priroda pokloni.
Trenutci su to koji su posvećeni samo sebi i svojem unutrašnjem miru.

I kako je volim uvijek reći ‘Fotografije je meditacije’ a to se posebno odnosi na ‘Mjesta mira’.

Rođen sam 26.11.1976 u Umagu. Oduvijek fasciniran svim vidovima umjetnosti i kreativnim izražavanjem samoga sebe, prvu fazu svojeg umjetničkog stvaralaštva posvetio sam glazbi zabilježivši više od 30 autorskih skladbi (God.name) na dva studijska albuma, pišući i komponirajući dodatno i glazbu za druge projekte.

2008 godine odlučio sam da ću postati fotograf!!!!

www.kristianmacinicphoto.com

No comments yet.