ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kristian Macinić – Istarski kraji

14.05.2013.

U sklopu multimedijalnog projekta „Brajde-Kartulina“ u porečkoj Istarskoj sabornici u četvrtak 16. svibnja 2013. svoje će radove predstaviti umjetnički fotograf, porečanin Kristian Macinić.

Kristian Macinić - Istarski kraji
 
Autor u ovom ciklusu predstavlja fotografije istarskih krajolika i motiva prošaranih nešto mističnijom i mračnijom atmosferom koja je ujedno i autorov prepoznatljiv izričaj.
Izložba je presjek radova koje autor predstavlja u knjizi koja prati nosač zvuka „Kartulina“. Ovaj album istarske zavičajne glazbe koji je snimila ženska vokalna skupina „Brajde“, prošlog tjedna je izašao u suizdanju diskografa Menart i Istra sub. Izazvan od autorice projekta, Đane Šegon da na svoj način interpretira 16 priča iz davnina koliko ovaj album donosi, Macinić na projektu radi gotovo godinu dana punim srcem i radoznalim okom. Putem ove glazbene razglednice on predstavlja Istru u nešto drugačijem svijetlu od uobičajenog, prikazujući ovaj prekrasan poluotok kao mjesto susreta tradicije i davno zaboravljenih krajolika.

Macinić je uz mnogobrojna priznanja u zemlji i inozemstvu, 4 puta izlagao samostalno i čak 30-tak puta na skupnim izložbama, a ovih je dana nominiran kao finalista u kategoriji portretne fotografije na renomiranom rovinjskom fotografskom festivalu „Photodays“!

Kristian Macinić - Istarski kraji
 

No comments yet.