ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kristian Macinić – Istarski kraji

02.04.2014.

Izuzetna nam je čast pozvati vas na otvorenje 9. samostalne izložbe porečkog fotografa Kristiana Macinića pod nazivom ‘Istarski kraji’ koja će se održati u petak, 04. travnja 2014. godine s početkom u 19 sati u Palači Portarol u Vodnjanu.

Kristian Macinić - Istarski kraji
 

Autor u ovom ciklusu predstavlja fotografije istarskih krajolika i motiva prošaranih nešto mističnijom i mračnijom atmosferom koja je ujedno i autorov prepoznatljiv izričaj.

Izložba je presjek radova koje autor predstavlja ujedno se nalaze i u knjizi koja prati nosač zvuka „Kartulina“. istarske zavičajne glazbe koji je snimila ženska vokalna skupina „Brajde“. Macinić na projektu radi gotovo godinu te putem ove glazbene razglednice predstavlja Istru u nešto drugačijem svijetlu od uobičajenog, prikazujući ovaj prekrasan poluotok kao mjesto susreta tradicije i davno zaboravljenih krajolika.

Kristian Macinić - Istarski kraji Kristian Macinić - Istarski kraji Kristian Macinić - Istarski kraji Kristian Macinić - Istarski kraji

 
Kristian Macinić je uz mnogobrojna priznanja u zemlji i inozemstvu, 8 puta izlagao samostalno i čak 30-tak puta na skupnim izložbama, a prošle je godine bio nominiran kao finalist u kategoriji portretne fotografije na renomiranom rovinjskom fotografskom festivalu „Photodays“!
 
 

No comments yet.