ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Krešimir Mehičić – Izložba fotografija

06.06.2011.

U organizaciji udruge Fijaker, svojom će se izložbom fotografija predstaviti Krešimir Mehičić. Radovi na kojima dominira smisao za detalj, nastali su u studiju za šminkanje, a modeli su obični ljudi. Izložba se otvara 9. lipnja 2011. u 19 sati u Caffe baru LP, Račkoga 11, a ostaje otvorena do 29. lipnja.
.
Krešimir Mehičić - Izložba fotografija
.
Krešimir Mehičić rođen je 22.08.1956. u Slavonskom Brodu – Hrvatska.
.
1970. god., s obitelji seli se u Zagreb. Tu se prvi put susreće sa fotografijom kroz rad u foto sekciji u osnovnoj školi Đuro Đaković.
1971. godine dobitnik je druge nagrade Zajednice tehničke kulture grada Zagreba za fotogram „Perpetuum mobile“.
.
Aktivnije se počinje baviti fotografijom učlanjenjem u Fotoklub Zagreb, 1975. godine. Osim sudjelovanja na više izlagačkih izložbi, povremeno snima za kultne časopise za mlade u to vrijeme u Hrvatskoj – „Polet“ i „ Studentski list“. Osvajač je više prvih, drugih i trećih nagrada za fotografije ili kolekcije fotografija u Zagrebu, Sisku, Novom Sadu i sl. Vodio je veći broj tečajeva c/b fotografije u Fotoklubu Zagreb.
.
Obiteljske i poslovne obveze udaljuju ga od fotografije na nekoliko godina.
.
2000.-te vraća se aktivnom bavljenju fotografijom i aktivnijem djelovanju u Fotoklubu Zagreb. Fotografije su mu izložene u Vinkovcima, Osijeku, Kukljici, Varaždinu, Železnom i Mariboru.
Uz veći broj grupnih izložbi imao je i četiri samostalne izložbe i to u Novoj Gorici – Slovenija, Novigradu Istarskom, Bjelovaru i Sisku, a uskoro mu se postavlja izložba u Novskoj.
Zahvaljujući postignutim rezultatima na natječajnim izložbama i zahvaljujući pozitivno ocijenjenoj kolekciji fotografija od strane Komisije HFS, dobio je počasni naslov – Majstor fotografije HFS III.
Prema osobnom mišljenju, najveći fotografski uspjeh mu je osvojeno 5. mjesto u svijetu na natječaju Međunarodnog olimpijskog odbora iz Švicarske sa temom „Praćenje sportskog događaja“. Portfolio od 12 fotografija pod nazivom -„Supporters-Navijači“ bio mu je izložen među nagrađenim radovima u Muzeju sporta u Lausanne – Švicarska.
.

No comments yet.