ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kongo očima Kongoanaca – fototribina i izvorni afro ples

22.03.2012.

U petak 23. ožujka 2012. s početkom u 18:30 sati, pozivamo vas na Foto tribinu i izvorni afro ples uz izložbu ‘Kongo očima Kongoanaca’ u Kulturnom centru Dubrava, Dubrava 51 a.
Kongo očima Kongoanaca - fototribina i izvorni afro ples
FOTO TRIBINA “Kongo očima Kongoanaca”: gost tribine je Michel Gelinne (Bruxelles, Centre Culturel La Venerie & Ti Suka), fotograf i inicijator socio-kulturnog projekta koji je rezultirao ovom izložbom.

Izložba predstavlja izbor fotografija iz svakodnevnog života u DR Kongo (od gradova na sjeveru i jugu, istoku i zapadu Konga – Kinshasa, Lubumbashi, Kinsangi i Kivu).
Ovom izložbom, po prvi puta kao autori dokumentarističkih fotografija predstavljaju se fotografi iz Konga, do tada nepoznati u fotografskom svijetu. Izložba je bila predstavljena 2007. godine u Bruxellesu, a ovo Hrvatsko izdanje njezino je drugo predstavljanje u Europi.
Gost tribine, Michel Gelinne, predstaviti će socio-kulturni projekt u Kinshasi koji je rezultirao ovom fotografskom izložbom.

IZVORNI AFRO PLES, izvođači: plesna skupina pod vodstvom Andre Biabelli, Republika Kongo

Program se održava u sklopu Foto izložbe “Kongo očima Kongoanaca” (Kulturni centar, Dubrava 51 a, 19. – 24. 3. 2012.) tijekom DANA FRANKOFONIJE U NS Dubrava.

više o Danima frankofonije u NS Dubrava ovdje!

Organizatori:
Centre culturel « La Vénerie » (Watermael-Boitsfort, Bruxelles) & Asbl Yambi
Narodno sveučilište Dubrava, Zagreb

Potpora:
Walonnie-Bruxelles International (WBI)

Visoko pokroviteljstvo Kraljevine Belgije.

No comments yet.