ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kompaktni fotoaparat s velikim senzorom u kojem je spojen D-SLR stil snimanja i prenosivi dizajn

31.10.2013.

Ozbiljni fotografi sada imaju praktičnu alternativu koja se može mjeriti s vrhunskim DSLR fotoaparatima. Riječ je o novom Olympusovom kompaktu STYLUS 1.

Kompaktni fotoaparat s velikim senzorom u kojem je spojen D-SLR stil snimanja i prenosivi dizajn
 
Olympusovi inženjeri bili su odlučni da STYLUS 1 odskače po vrhunskoj kvaliteti, a u toj su namjeri i uspjeli. Iste visoke standard primijenili su i na kompaktni dizajn. STYLUS 1 je zbilja jednostavan za prenošenje, kompaktan fotoaparat za svako mjesto i priliku koji ima ručne kontrole, stabilizaciju slike i kvalitetu slike koja će zadovoljiti i najzahtjevnije fotografe bez obzira jesu li oni zaljubljenici u kompaktne fotoaparate ili vlasnici D-SLR fotoaparata koji traže drugi fotoaparat. Veliki 1/1.7′ BSI CMOS senzor je na vrhu impresivnog popisa koji uključuje i novi i svestrani, nevjerojatno tanki 10.7x (28-300mm*) i.ZUIKO DIGITAL objektiv s konstantnim otvorom 1:2.8 i TruePic VI procesor visokih performansi. Elektroničko tražilo velikog formata i visoke rezolucije , Fast AF i bežično povezivanje zaokružuju ovaj uvjerljivi poluprofesionalni popis. STYLUS 1 će biti dostupan u klasičnoj crnoj boji od kraja studenog 2013.

STYLUS 1 na prvi pogled
Ambiciozni fotografi zahtijevaju vrhunsku kvalitetu slike. Jedan pogled na popis specifikacija fotoaparata STYLUS 1 dovoljan je da shvatite kako ste pronašli pravu stvar. Unatoč debljini kućišta od samo 52mm, ima potpuno novi, snažan 28-300mm* i.ZUIKO DIGTAL objektiv koji ima konstantni otvor objektiva 1:2.8. Uz 10.7x optički zoom omogućava vam snimanje svega od širokih kutova do udaljenih kadrova. Olympus je dizajnirao ovaj objektiv kako bi savršeno radio s njegovim velikim 1/1.7′ BSI CMOS senzorom, kao i TruePic VI procesorom koji je već poznat korisnicima vrhunskog fotoaparata OM-D E-M5. Druge iskušane OM-D funkcije uključuju solidno rukovanje i držač koji dolazi s kućištem D-SLR izgleda. Za precizno i profesionalno kadriranje tu je veliko elektroničko tražilo s rezolucijom od 1.44 milijuna točaka, Fast AF za nevjerojatno brzo i precizno fokusiranje putem zaslona osjetljivog na dodir i ugrađeni WiFi za pristup smartphone uređajima u realnom vremenu. Ove su funkcije također isprobane na fotoaparatu OM-D. STYLUS 1 ima nevjerojatan dinamički raspon i mogućnosti snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja, a tu je i isti Hibridni kontrolni prsten za analogne ili digitalne kontrole ključnih postavki koji se pokazao toliko uspješnim na fotoaparatu Olympus XZ-2.

Novi predvodnik, novi objektiv
Korisnici kompaktnih fotoaparata ne bi morali raditi kompromise kada je u pitanju presudni element bilo kojeg fotoaparata, a to je objektiv. Zbog toga je za STYLUS 1 Olympus napravio još jedno čudo optičkog inženjeringa. Nevjerojatno tanki, ‘full-range’, i.ZUIKO DIGITAL objektiv konstantnog otvora objektiva od 1:2.8 i 10.7x zoom (28-300mm*) nudi svestranost i kvalitetu za snimanje svega, od širokokutnih do telefoto fotografija. Objektiv velikog promjera ima ugrađen VCM mehanizam za stabilizaciju slike koji eliminira potresanje slike i zamućenje. Za razliku od konkurencije on ima i mogućnost zamućenja pozadine uz pomoć koje možete stvoriti bokeh efekt koji je jako blizu DSL-R standardu, a svjetlosna jakost objektiva omogućava veliku brzinu zatvarača čak i pri snimanju mračnih scena. Još jedna bitna prednost ovog objektiva je vidljiva samo kada fotoaparat nije u upotrebi – on se u potpunosti uvlači u tijelo fotoaparata (iza automatskog poklopca objektiva) pa tako STYLUS 1 lako možete staviti u bilo koji džep na vašem kaputu. Glomazniji fotoaparati se s tim jednostavno ne mogu mjeriti.

Što vidite to i dobijete
Ono što je objektiv za kvalitetu slike, to je tražilo za jednostavnost korištenja. Za razliku od većine kompaktnih fotoaparata, STYLUS 1 ima elektroničko tražilo. Riječ je o istom velikom tražilu brzog odaziva i visoke rezolucije kao na fotoaparatu O-MD E-M5, koje posramljuje većinu elektroničkih tražila na ulaznim modelima D-SLR fotoaparata. Uz rezoluciju od 1.44 milijuna točaka, mjerač nagiba i posvjetljivanje tamnih područja snimanje podešavanje postavki je jednostavno i zabavno. S VCM mehanizmom za stabilizaciju slike efekt stabilizacije je vidljiv u tražilu pa je puno jednostavnije snimati oštre fotografije pri dugim žarišnim udaljenostima. Automatska kontrola pozadinskog osvjetljenja osigurava pravilnu reprodukciju tamnih i svijetlih područja scene, bez vremenske zadrške. STYLUS 1 automatski prepoznaje vaše oko iza tražila i isključuje Live View na nagibnom LCD zaslonu.

Kompaktne dimenzije, D-SLR stil
Dimenzije fotoaparata STYLUS 1 su samo 116mm x 87mm x 52mm, što je manje nego pola debljine nekih glomaznijih konkurentskih fotoaparata. Usprkos sitnim dimenzijama ovaj fotoaparat u potpunosti izgleda profesionalno. Prednji grip omogućava stabilnije držanje tijela fotoaparata klasičnog crnog dizajna. Na ovaj način slobodniji ste fokusirati se na kreativno izražavanje. Inteligentni položaj kontrola olakšava korištenje fotoaparata. Na primjer, možete kontrolirati Hibridni kontrolni prsten i polugicu za zoom lijevom rukom, a desnu ruku koristiti za okidanje zatvarača. Nepretrpanost i pažnja koja je posvećena detaljima poput veličine gumba, oblik i tekstura površine poslužit će kao inspiracija svima koji žele kreativnost na profesionalnoj razini.

Kontrola je najvažnija
STYLUS 1 nudi savršen spoj efikasnih kontrola koje možete sami podešavati i intuitivnih pomoćnih tehnologija koje se aktiviraju na dodir prsta poput Fast AF i Touch AF okidača putem LCD zaslona osjetljivog na dodir. Podesivi analogno/digitalni Hibridni kontrolni prsten na prednjoj strani omogućuje dodjeljivanje najčešće podešavanih parametara (npr. Otvora objektiva, brzine zatvarača, vremena ekspozicije i mijenjanja programa snimanja) samom prstenu ili kontrolnom kotačiću na vrhu fotoaparata. Na ovaj način ih možete postaviti ručno bez skidanja pogleda s objekta koji snimate, baš kao profesionalac. U analognom načinu, prsten se lagano okreće za zumiranje i fokusiranje. U digitalnom načinu, možete dodijeliti funkcije jednom izborniku i prolaziti kroz njega pomoću gumba Fn2.

Veza fotoaparata i pametnog telefona
Ugrađen WiFi i OI.Share softver sjedinjuju vaš fotoaparat i pametni telefon te oni postaju portal za dijeljenje slika. Spajanje je brzo i jednostavno: jednim dodirom na polje WiFi na zaslonu vašeg fotoaparata otkriva QR kod koji možete skenirati pomoću pametnog telefona prije pokretanja aplikacije. Tada dobijete zrcalnu sliku s LCD zaslona na vašem telefonu kako biste mogli daljinski fokusirati i okinuti zatvarač putem bežične veze (u P, A, S, M načinima snimanja) putem samog zaslona vašeg mobitela koji je osjetljiv na dodir.

Dodatna oprema:
Sjenilo elektroničkog tražila. EP-11 sjenilo tražila blokira neželjeno svijetlo za poboljšanu vidljivost u svijetlim uvjetima
Futrola tijela. Ova futrola štiti vaš fotoaparat od oštećenja i dolazi s poklopcem napravljenim po mjeri.
1.7x tele-konverzijska predleća. Produžite žarišnu duljinu svog fotoaparata do 510mm pomoću ove predleće u kombinaciji s CLA-13 adapterom i uživajte u fiksnom otvoru objektiva od 1:2.8. Idealno za neprimjetno snimanje udaljenih subjekata i životinja.

Oznake:

No comments yet.