ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 30.12.2011.

30.12.2011.

Zadnji KomentarDana za ovu godinu dopao je jednu damu. Valentina Vukadinović poslala nam je izrazito autorsku fotografiju.

KomentarDana - 30.12.2011.

O fotografiji nam autorica otkriva da je fotografirana s najlon čarapom preko objektiva, a svjetlo je prirodno – krovni prozor u predsoblju.

Fotografiranje s najlon čarapom preko objektiva je stari trik za postizanje izrazito mekanog, zamućenog, neoštrog efekta na fotografiji. Koristio se često kod portreta i u raznim eksperimentima. Kod Valentine se teško može pričati o eksperimentiranju jer mi se čini da to vrlo svjesno koristi, a uklapa se i u njen fotografski izričaj. Za one koji ne poznaju njen rad predlažem da pogledaju fotoesej – Koraci, koji smo objavili u Veljači ove godine.
http://www.fotogard.com/valentina-vukadinovic-koraci

Pretpostavljam da je i ova fotografija dio nekog fotografskog serijala, pa mi je dosta nezgodno komentirati ju samostalno. Trebao bi imati više informacija o projektu. Naglašena ženstvenost, skrivanje lica, suptilna erotika, cvijeće i dio knjige, zamućeni/omekšani najlonkom preko objektiva, mogu nam prenositi osjećaje sanjivosti i/ili nedostižnosti.

Gledajući fotografiju jasno je da Valentina kontrolira svaki njen segment, pa se postavlja pitanje što nam želi poručiti?

Goran Matošević
Glavni urednik Fotogard.com portala i predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.