ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 29.02.2012.

29.02.2012.

Snijeg nam se vratio, ali samo u KomentaruDana. Snježnu fotografiju snimio je Mario Radaković sredinom veljače na zagrebačkom Kvatriću.
 

 
Pogledajmo što Mario kaže o svojoj fotografiji: ‘Jedna iz prošlog svršenog vremena. Snijegu više nema ni traga, a razlika u temperaturi onda i sad je oko 30 celzijevaca, i dva tjedna! Jednostavno obožavam ovakve, i slične, elementarne nepogode pa tako nisam ni onda dvojio dali izaći i fotkati.’
 
Vještom upotrebom teleobjektiva Mario je primijenio jedini mogući način kadriranja na ulici – uklapanje. Sve je elemente u kadru vrlo fino posložio, a ljude je pozicionirao u prostor – ulicu grada. Teleobjektivom je stiješnjen prostor, vidimo kako ulica lagano zavija, ali nas je velika žarišna duljina u isto vrijeme udaljila od ljudi.
 
To je jedan od razloga zašto ulični fotografi više vole širokokutne objektive. S njima se nalaze u centru akcije, blizu ljudskih problema i emocija. Gledajući ovako odsutnu fotografiju očekujem barem jedan zanimljiv i duhovit moment – snijegom zatrpano staklo tramvaja nije dovoljno.
 
Fotografija je vješto odrađena, vidi se da Mario barata tehnikom i vještinom, ali joj fali još neki element da bi bila vrhunska. Ovako bi mogla biti samo novinska ilustracija za taj dan – dobra ali jednokratna fotografija.
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.