ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 28.02.2012.

28.02.2012.

Ponovo je s nama Ivan Klindić, jedan od naših najaktivnijih komentatora. Ivan radi u fotoagenciji Cropix na desku, a fotografiju je napravio prije dva dana. 
 

 
Kako ju je snimio navodi u mailu: ‘ Naime, snimljena je u okolici Jastrebarskog. Išao sam na zadatak snimiti tekmu druge HNL. Utakmica je bila toliko zanimljiva da sam okolo tražio motive za ispuniti karticu u aparatu. Ovu fotku je Zbor fotoreportera Hrvatske stavio na svoj Facebook profil
 
Novinska fotografija po svojoj definiciji treba nositi informaciju. Uz svaku fotografiju uvijek ide i opis/file info. Međutim, neke fotografije mogu funkcionirati i samostalno – bez dodatnog opisivanja. Ivanova fotografija je takav primjer. Čak i da ne znamo ništa više o njoj ona je informativna i zabavna.
 
Ivan je od nezanimljive nogometne utakmice uspio napraviti odličnu fotografiju. Istina ne sportsku nego reportažnu. Ali pravi fotoreporter uvijek ima oči širom otvorene i ovakve fotografije su najveća nagrada za to. Ne može svaki fotograf biti fotoreporter – to nije posao nego način života.
 
Nakon ovoliko pohvala, gledam kadar i razmišljam, bi li fotografija bolje funkcionirala da joj se odreže nebo ili ne bi?
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.