ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 27.02.2012.

27.02.2012.

Novi tjedan počinjemo sa jednom nježnom i toplom fotografijom. Snimio ju je Duje Kalajžić iz Rijeke.
 

 
Duje je poslao fotografiju svog djeteta. Obiteljske fotografije prije svega imaju emocionalnu vrijednost. Čak i da nisu dobro kadrirane i tehnički dobro izvedene izazivaju emocije u obiteljskom krugu.
 
Djeca su čest motiv zbog kojih se roditelji čak odluče na kupnju fotoaparata. Osim što roditeljima daju emocionalnu, ali s vremenom i dokumentarnu uspomenu, zbog svoje iskrenosti djeca su jako zahvalna za fotografiranje. To se vidi i na ovoj fotografiji. Iako ne vidimo cijelo lice, vidimo njegovu emociju – strah od vanjskog svijeta.
 
Lice djeteta osvijetljeno je mekanim prozorskim svjetlom. Ono je odlično za portrete i ne čudi da se u studiju soft boksom pokušava imitirati baš to svjetlo. Fotografija dobro ispunjava svoju zadaću obiteljske fotografije, iako se mogla i malo drugačije kadrirati/prekadrirati, npr. kad bi se htio još više staviti naglasak na djetetove oči i emociju, trebalo bi ju odrezati malo sa desne strane, i odozgo – čak i po cijenu rezanja ručice. Međutim, u obiteljskom albumu glavni urednik je roditelj/fotograf i to treba biti njegova odluka.
 
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri
 

No comments yet.