ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 25.04.2012.

25.04.2012.

Neobičnu fotografiju prirode poslala nam je Marina Herceg. Fotografija prikazuje cvijet Zvončić iz ekstremne perspektive.
 

 
Pogledajmo opis fotografije što nam je Marina u mailu poslala:”Zvončići u šumi.. Htjela sam malo drugačiju fotografiju ovog čestog motiva, a da opet bude vidljivo da se cvijet nalazi u prirodi (šumi). Bilo je to prilično neudobno fotografiranje. Ja sam foto-amater i koristim Canon PowerShot SX100IS. S obzirom da trenutno nisam u mogućnosti nabaviti DSLR, istražujem mogućnosti i krajnje granice do kojih mogu ići sa Powershotom.”
 
Ljudi se često iznenade koliko truda treba uložiti za dobru fotografiju. Uobičajen je stav da to i nije neki posao, jer osmjeh zadovoljstva na licima fotografa daje naslutiti kako se radi o ‘laganoj vožnji biciklom’. Situacija je potpuno suprotna. Za dobru fotografiju se itekako treba potruditi, pomučiti, a ne rijetko i preznojiti, samo što se ta muka zaboravi onaj tren kad shvatimo da smo napravili odličnu fotografiju. Kreativna snaga nas tjera da poteškoće brzo zaboravljamo i idemo dalje. Vjerujem da se i Marina tako osjećala nakon što je snimila ovu fotografiju.
 
Fotografija je doista neobična, jer nam pokazuje pogled na Zvončić kako bi ga mogle vidjeti neke manje životinje ili kukci, ali ne i ljudi. Osim promjene perspektive, Marina je jako dobro organizirala kadar. Zvončić dijagonalno izlazi iz donjeg desnog kuta, a oko sredine fotografije se nalazi točka interesa – cvijet koji gleda prama dolje. Fotografija u sebi također nosi kontrast mladosti, cvijeta u prvom planu, i starosti, suha stabla u pozadini. Fotografija je jako dobra, a Marina je izvukla maksimum iz svoje tehnike.
 
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.