ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 24.04.2012.

24.04.2012.

Ivan Klindić opet je fotografski dosta aktivan i to ćemo svakako nagraditi objavljivanjem fotografije. Ovaj put testirao je novu opremu i poslao nam rezultate na komentiranje.

Kao doznajemo iz maila Ivan je svoju opremu testirao na baki: “Za testiranje nove Sigme 50/1.4 i softboxa sam morao ugnjaviti baku. Sigmu sam morao kalibrirati zbog problema s back focusom, testirao sam ju na najvećem otvoru f 1.4, a ovo je jedna iz serije testnih fotografija. Blic je postavljen ispred subjekta da stvori privid upaljenog televizora. Malo rekreacije unutar četiri zida”

Nažalost, zbog veličine fotografije koju nam je Ivan poslao od 800 piksela po dužoj strani, ne mogu se uključiti u komentiranje oštrine i točnosti fokusa testiranog objektiva. Da bi to komentirao trebala bi mi fotografija u svojoj puno veličini, da vidim kako izgleda kad se poveća na 100%. Ali. vjerujem da je Ivan to uspješno riješio, a ovdje ćemo komentirati druge stvari.

Treba prvo pohvaliti ideju da softboks zamijeni televizijsko svjetlo. Osim ideje i realizacija je odlična, a čak je i baka odlično odglumila. Pogled joj kratak i otuđen, a u ruci drži daljinski upravljač kao da stvarno gleda televiziju.

Pohvalio sam realizaciju, ali moram napomenuti da mi se ne sviđa što je skoro jedna trećina fotografije s lijeve strane potpuno crna. Bilo bi bolje da je Ivan malo zakrenuo aparat i smanjio crni dio, a kadar ispunio više vratima s desne strane.

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

 
Ostale Ivanove fotografije možete pogledati na www.ivanklindic.info

No comments yet.