ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 22.03.2012.

22.03.2012.

Goran Antić iz Belog Manastira naš je vjerni čitatelj. Već je nekoliko puta sudjelovao u KomentaruDana. Danas nam je poslao fotografiju konja.

Prilikom fotografiranja životinje možemo kadrirati na dva načina. Tako da je smjestimo u prostor i prikažemo njeno stanište ili da fotografiramo portret i pokažemo njene karakteristike i osobnost.

Goran se odlučio za portret s naglašenom fizionomijom konjske glave. Konj je vjerovatno fotografiran dok viri glavom iz staje. U takvom slučaju imamo veliku razliku u ekspoziciji na suncu i u sjeni. Ukoliko se ona odredi po suncu, sjena bude crna kao mrak.

Crni rub oko portreta omogućava nam da se posvetimo konjskom licu i izrazu – ništa nam ne odvlači pažnju. Iako mu na ustima vidim lagani smješak, poznavatelji konja moći će točnije odrediti njegove emocije.

I, za kraj ostaje pitanje; gdje su konju uši? Bi li portret bio potpuniji da i njih vidimo?
Na ta pitanja nije lako odgovoriti. Možda konj prilikom snimanja nije niti u jednom trenutku toliko izbacio glavu da bi uši došle na sunce, pa nije bilo moguće snimiti takvu fotografiju. Ukoliko Goran ima i takvu fotografiju treba dobro pogledati i odlučiti koja je uspješnija.

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.