ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 21.03.2012.

21.03.2012.

Fotografiju Male žene poslala nam je Karin Bolković. Kao što vidimo fotografija je snimljena na svečanosti – najvjerojatnije ručku.

Obiteljska fotografija Karin Bolković prikazuje jednu neformalnu situaciju u restoranu. Fotografi često ‘rade’ u restoranima. Snimajući svadbe i krštenja susreću se s različitim prostorima i različitim problemima. Ali postoji i jedan zajednički problem, a to je stol. Bio pripremljen ili pun hrane uvijek ima previše stvari na njemu i fotografije ne izgledaju baš najbolje.

Karin je taj problem pokušala okrenuti u svoju korist. Poigrala se s postavljenim stolom i djevojčicama koje vire iza njega. Prvoj vidimo profil, drugoj samo oči, treća drži čašu…i već imamo dovoljno elemenata koji fotografiju čine zanimljivom.

Ako malo bolje pogledamo drugi plan vidjet ćemo u gornjem lijevom kutu čovjeka za stolom, te u sredini još jednog, lagano razvučenog, u prolazu. I ti su se elementi jako dobro uklopili u kadar. Jedino boca odvlači previše pažnje – nije baš na najboljem mjestu.  Međutim, fotografiju ne bi trebali zbog toga diskvalificirati, ipak se radi o obiteljskoj fotografiji i nekome će biti neprocjenjiv izvor uspomena i emocija.

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.