ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 18.01.2012.

18.01.2012.

Današnju fotografiju ustupio nam je Ronald Goršić iz agencija CROPIX. Snimljena je prošle subote u samom središtu Zagreba.

S jedne strane se održavao prosvjed protiv ulaska Hrvatske u EU, a s druge strane je bio štand na kojem je Ministrica Vesna Pusić dijelila letke za ulazak u EU. Međutim ovdje nam nije namjera pokrenuti političku raspravu. Pravi razlog zašto smo zamolili Ronalda i njegovu agenciju CROPIX da nam ustupi fotografiju je potpuno drugačije prirode. Ona otvara mogućnost da se proširi komentar na jedan dio o kojem do sad nismo govorili, a to je čitanje fotografije.

Prvo što mi je privuklo pažnju na fotografiji bio je Vesnin osmjeh. Uostalom, zašto se ona uopće slika sa ljudima koji iza nje drže transparente sa natpisom NE? Doista neobično. Ako se malo vratimo na prvi plan vidimo da letci u njenoj lijevoj ruci stoje naopako i pokrivaju letke u desnoj ruci koji su pravilno okrenuti. Što se uistinu dogodilo? Zašto fotografija, za koju često s ponosom kažemo da govori više od tisuću riječi, ponekad toliko skriva?

Da li se možete staviti u poziciju fotografa? Da vam pomognem pri čitanju fotografije prilažem link na ostale objavljene fotografije na internet stranicama Jutarnjeg lista.

Odgovor stiže…nakon vaših komentara…(-;

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.